Cultura Popular

Notícies de Cultura Popular

Tret de sortida a l’Any Capmany

Any Capmany. L’obertura de l'any Aureli i Maria Aurèlia Capmany es farà el dilluns 26 de febrer a les 19.00 a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.

La Bordeta també celebra Sant Medir

Sant Medir 2018. Quan alguns altres barris de la ciutat –Sarrià, Sant Gervasi i Gràcia– ja han celebrat Sant Medir, arriba el torn del romiatge de la Bordeta. La festa es farà el diumenge 11 de març al voltant de la parròquia.

Barcelona viu Sant Medir a Gràcia, Sarrià i Sant Gervasi

Sant Medir 2018. Com que enguany la festa cau en dissabte, les colles de Sarrià i les de Gràcia i Sant Gervasi faran la festa per separat. Així el divendres 2 de març se celebrarà Sant Medir a l’antiga vila de Sarrià i el dissabte 3,...

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina