Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Diada castellera doble per la Mercè

Durant la temporada castellera a Barcelona, hi ha diades gairebé cada cap de setmana, però una de les cites més destacades de tot el calendari de la ciutat és per la Mercè.

Les sardanes, un clàssic de la Mercè

El programa actual de la Mercè continua farcit d’actes sardanistes entre concursos, audicions i ballades populars. Enguany n’hi ha sis, de repartits en els quatre dies que dura la festa.

El correfoc, un invent barceloní

Un dels actes més populars i concorreguts de les festes de la Mercè és el correfoc però poca gent sap que va ser inventat a Barcelona. Fins i tot té una data concreta de naixement: les festes de la Mercè del 1978.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina