Cultura Popular

Notícies de Cultura Popular

Ciutat Vella estrena protocol festiu

S'acaba de publicar el Protocol Festiu de Ciutat Vella, un document que recull i fixa els actes del calendari festiu tradicional d’aquest districte.

Per Sant Jordi la Sagrada Família fa festa major

La festa es farà del 21 al 30 d’abril i com sempre la cultura popular hi tindrà un pes destacat amb les activitats que organitzen els esbarts, els castellers, els geganters i els diables del barri.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El correfoc va néixer a Barcelona espontàniament per les festes de la Mercè del 1978. En aquell moment de recuperació de la cultura popular i tradicional, un grup d’activistes culturals va voler organitzar un espectacle de foc. La idea inicial era un ball de diables clàssic, però d'una manera totalment inesperada el públic assistent va unir-se a la representació i la dotà de moviment.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina