Cultura Popular

Notícies de Cultura Popular

Diables de La Sagrera, 35 anys alenant pólvora i espurnes

Cultura popular. L'entitat va ser fundada pel tècnic municipal Jordi Parés amb l'objectiu d'oferir al jovent que vivia al pont de les vies de La Sagrera, zona fortament colpejada pel consum d'heroïna als anys 80.

Els gegants Coloms de Sant Andreu estrenen imatge

Enguany la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu de Palomar fa 35 anys i ho celebren renovant la família d’en Colom i la Coloma al complet, incloent-hi al gegantó Galtetes.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El correfoc va néixer a Barcelona espontàniament per les festes de la Mercè del 1978. En aquell moment de recuperació de la cultura popular i tradicional, un grup d’activistes culturals va voler organitzar un espectacle de foc. La idea inicial era un ball de diables clàssic, però d'una manera totalment inesperada el públic assistent va unir-se a la representació i la dotà de moviment.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina