Cultura Popular

Notícies de Cultura Popular

Què se celebra el dia de Rams?

Setmana Santa 2018. Per què se celebrava tant el dia de Rams? I quina relació tenen les palmes i els palmons amb els darrers dies de la vida de Jesús?

Què vol dir i d’on prové el costum de la mona de Pasqua?

Setmana Santa 2018. La mona és una de les tradicions més arrelades de la Pasqua però també la que té uns orígens i un significat més incerts. Us expliquem les diverses teories que hi ha, que ens parlen d'influències àrabs i...

'Fer Pasqua abans de Rams' i 23 dites i refranys sobre Pasqua

Setmana Santa 2018. Pasqua és una de les grans festes del calendari i per això hi ha un bon reguitzell de refranys que la descriuen. Alguns parlen de la celebració, de les menges, de la inestabilitat meteorològica i de la...

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El Seguici Popular de Barcelona és la plasmació del projecte de recerca d’uns referents barcelonins, singulars, històrics i propis que fan la funció simbòlica dins la festa. Es va constituir el 1993 i és format per la imatgeria festiva municipal, figures històriques com els Gegants del Pi i figures recreades a partir de documentació històrica.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina