Cultura Popular

Notícies de Cultura Popular

Arrenca la Festa Major de la Bordeta

Una vegada acabada la festa major de Sants, els actes festius segueixen amb tot d’activitats que es fan al barri de la Bordeta entre el 30 d’agost i l’11 de setembre.

Festa_Catalana_Adria_Costa

A la tardor la Festa Catalana se’n va a Diagonal Mar

Després d’haver-se passat tot l’estiu en un dels indrets més cèntrics de la ciutat, en arribar el mes de setembre la Festa Catalana es trasllada des de l’avinguda de la Catedral a la zona del Fòrum.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina