Cultura Popular

Notícies de Cultura Popular

La castanyada ja ha arribat a Barcelona!

De mica en mica, ens anem acostant a la festa de Tots Sants i, com cada any, l’Ajuntament de Barcelona ha creat una web amb tota la informació: la història, les activitats programades...

L'origen cèltic de la festa de Tots Sants

Tots Sants forma part d’un grup de festes, juntament amb el Dia dels Morts i Halloween, que tenen un origen comú: el sistema de creences dels antics celtes, que tenia una part fonamental basada en el record dels difunts.

Per Tots Sants, castanyes... i culte als morts

Per Tots Sants fem castanyades, mengem panellets i anem al cementiri a portar flors als avantpassats. Però poca gent sap que aquesta festa que es fa gairebé a tot el món té orígens celtes.

Guia definitiva del vocabulari casteller

Què volen dir els castellers quan criden ‘Dóna’m pit?’ Què és un carro gros? I una catedral? El món casteller té un vocabulari propi i molt ric que, més enllà de les paraules més freqüents, a vegades pot sonar una mica críptic.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El correfoc va néixer a Barcelona espontàniament per les festes de la Mercè del 1978. En aquell moment de recuperació de la cultura popular i tradicional, un grup d’activistes culturals va voler organitzar un espectacle de foc. La idea inicial era un ball de diables clàssic, però d'una manera totalment inesperada el públic assistent va unir-se a la representació i la dotà de moviment.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina