Cultura Popular

Notícies de Cultura Popular

La Catedral, el barri perdut de Barcelona

Sempre parlem de les festes de Sant Roc de la plaça Nova i dels gegants modernistes de la plaça Nova, però, on és realment aquesta plaça? Ja fa unes quantes dècades que, de la vella plaça Nova, pràcticament no en queda res.

Diada del 10è aniversari del local dels Castellers de Barcelona

Enguany fa deu anys que els Castellers de Barcelona es vam traslladar a la seu actual del carrer de Bilbao. I per recordar aquesta efemèride preparen una gran festa amb música, jocs, àpats de germanor, col·loquis... i també castells, evidentment.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El correfoc va néixer a Barcelona espontàniament per les festes de la Mercè del 1978. En aquell moment de recuperació de la cultura popular i tradicional, un grup d’activistes culturals va voler organitzar un espectacle de foc. La idea inicial era un ball de diables clàssic, però d'una manera totalment inesperada el públic assistent va unir-se a la representació i la dotà de moviment.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina