Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Per la festa major de Gràcia, folk!

Aquest petit festival de música tradicional, que es fa a la plaça del Sol i dura del 15 a 21 d’agost, és impulsat pel Centre Artesà Tradicionàrius

La Mare de Déu del Carme, patrona del mar i del Raval

A la ciutat la festa del Carme la celebra la gent del mar però també hi ha altres col·lectius que la tenen o l’han tingut com a patrona. I és, a més, la festa major dels barris del Raval i del Carmel.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina