Notícies

Filtra per dates

La nit de Sant Joan a Barcelona, una festa amb més de 500 anys d'història

Quan diem que la nit de Sant Joan és una de les festes més antigues de la ciutat no ho diem perquè sí: els elements bàsics –encendre fogueres, tirar petards i ocupar l’espai públic– s’hi han mantingut inalterats des de l’edat mitjana.

Vint coses que no sabíeu sobre la coca de Sant Joan

Les coques de fruita i pinyons, acompanyades d’un bon cava o de moscatell, són elements imprescindibles de la nit de Sant Joan. I, com tota menja tradicional, té una història llarga i plena d’anècdotes i variacions que paga la pena de saber.

Per què la nit de Sant Joan està carregada de màgia?

Sortilegis, ordalies i formuletes... la nit de Sant Joan és una nit màgica en què s’esdevenen prodigis reservats només a dates clau i significatives del calendari.

Els Castellers de Barcelona fan 49 anys!

La colla castellera més veterana de la ciutat, els Castellers de Barcelona, estan d'aniversari. i ho celebren aquest cap de setmana fent el que saben fer millor: dues diades castelleres.

Mots de foc i festa

En una colla de diables, qui és el botafoc? El món del foc, com tots els àmbits de la cultura popular, té un vocabulari molt ric que serveix per descriure’n les particularitats.

Punts de venda de petards 2018

La revetlla de Sant Joan no és el mateix sense coets, piules, trons, traques, cebetes, fonts, bengales i focs d’artifici. Aquí trobareu els punts de venda on comprar pirotècnia.