Esteu aquí

Coneix els barris

Coneix Sants-Montjuïc

El districte de Sants-Montjuïc és el més extens de Barcelona, amb una superfície de 2.090 hectàrees, que representa gairebé la quarta part del terme municipal de Barcelona, i una població de 182.685 habitants. L'extensió real del districte és de 549,2 hectàrees, si s'exclouen les zones no habitades. Els límits de Sants-Montjuïc són, d'una banda, els termes municipals de L'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat, i de l'altra, a Barcelona, l'avinguda de Madrid i el carrer de Berlín, que el separen de les Corts; i els carrers de Numància i Tarragona i les avingudes de Josep Tarradellas i el Paral·lel, que el separen de l'Eixample, Ciutat Vella, i el mar.

Els barris

 • Parc de les Tres Xemeneies

  El Poble-sec

  El Poble-sec constitueix una estreta llenca urbana entre Montjuïc i l'avinguda del Paral·lel. El barri va ser el primer Eixample de Barcelona.

 • Hostafrancs

  Es troba entre la Gran Via i Sants, en el sector del districte més proper de la plaça d'Espanya.

 • Ludoteca Olzinelles

  La Bordeta

  El barri de la Bordeta va néixer al llarg de la carretera de Barcelona a Sant Boi de Llobregat, en la zona compresa entre Hostafrancs i l'Hospitalet de Llobregat.

 • CaixaForum

  La Font de la Guatlla

  El petit barri de la Font de la Guatlla s'estén entre la Gran Via i el vessant nord-oest de la muntanya de Montjuïc.

 • El barri del Polvorí

  La Marina de Port

  El territori organitzat entorn de l'actual passeig de la Zona Franca havia estat un espai predominantment agrícola, que rebia la denominació de la Marina de Sants.

 • Plaça del Nou

  La Marina del Prat Vermell

  El Prat Vermell era el nom que rebien els camps d'aquest sector baix de la Marina de Sants, on durant anys hi hagué instal·lada una fàbrica d'indianes.

 • Biblioteca Vapor Vell

  Sants

  Sants és el nucli de població més important i el barri més extens i més antic del districte al qual dóna nom. Es va originar al llarg de l'antic camí ral.

 • Plaça Olivereta

  Sants-Badal

  El barri de Sants-Badal era, en origen, l'extrem més occidental de Sants, però n'ha estat força deslligat durant molts anys.