Un llibre recull la presència de Santa Eulàlia a Barcelona

El Museu Etnològic i de Cultures del Món acaba de publicar ‘Santa Eulàlia, patrona de Barcelona’, un llibre que se centra en les representacions de santa Eulàlia que avui en dia encara es poden veure per diversos indrets de la ciutat. Perquè a Barcelona la presència de l’antiga patrona perviu en forma d’estàtues, noms de carrers, gegants, retaules, vitralls, pintures murals i, d’una manera més immaterial, a través d’objectes i llegendes. Per això el llibre recull totes aquestes mostres que constitueixen punts de referència de l’imaginari  col·lectiu de molts barcelonins.

L’obra recopila totes aquestes mostres més enllà de fer-ne una mera acumulació, sinó per esbrinar el sentit  que santa Eulàlia ha tingut en la història de Barcelona i d’entreveure com tot allò que simbolitza ens permet entendre millor la ciutat. A més el llibre és una obra coral on a través dels capítols cada autor s’ha encarregat de tocar diversos aspectes. Així hi ha intervingut l’arxiver de la catedral de Barcelona Robert Baró, els doctors en Història de l’art Pablo Abella, Cristina Fontcuberta i Carme Grandas i el folklorista Amadeu Carbó.

‘Santa Eulàlia, patrona de Barcelona’ es presentarà el 18 d’octubre a les 19.30 al Cor de la Catedral de Barcelona. A l’acte, presentat pel director del Museu Josep Fornés i Oriol Pascual, coordinador del llibre, també hi assistiran alguns dels autors dels capítols.