Els 10 actes de cultura popular imprescindibles de la festa major del Congrés

Del 7 al 15 d’octubre el barri del Congrés fa festa major. En total serà una setmana llarga de festa amb actes de tot tipus i pensats per a tots els públics. Hi haurà activitats esportives, per la mainada, àpats comunitaris i balls i concerts per a tots els gustos. La cultura popular també té un pes molt destacat en la programació, sobretot a través de les activitats que organitzen les colles del barri.

Aquests són els 10 actes imperdibles:

Concert de cant coral. La coral Oronell -juntament amb el cor Art i cultura de Badalona i el cor de l’escola de música El Musical de Bellaterra- ofereix un concert d’havaneres i sardanes. Divendres 6 d’octubre a les 21.00.

Lliga’t a la festa. El lema de la festa major d’enguany és la convivència i per això es farà una gran intervenció artística comunitària anomenada Teixint els fils dels nous començaments, on es farà una xarxa gegant plena de colors. Dissabte 7 d’octubre a les 10.30.

Correfoc.  La Congregació Diabòlica del congrés, la colla de diables del barri organitza un vespre de foc que començarà amb el correfoc infantil (19.30), seguirà amb els versos satírics (20.30) i culminarà amb el correfoc (20.45), amb tot de colles convidades. Dissabte 7 d’octubre a partir de les 19.30.

Despertador matinal. A primera hora del dia els membres de la Congregació Diabòlica del Congrés despertaran a tot el barri amb aquestes matinades a ritmes de foc i tabals. Diumenge 8 d’octubre a les 09.00.

Cercavila gegantera. Les escoles del barri trauran als seus gegants, capgrossos i bèsties diverses a passejar en una cercavila que té com a punt de sortida i punt final la plaça del Congrés. Diumenge 8 d’octubre a partir de les 10.30.

Diada castellera. La plaça del Congrés serà l’epicentre d’una diada protagonitzada pels Castellers de la Sagrada Família, els de Sant Adrià i la Colla Castellera Jove de Barcelona. Diumenge 8 d’octubre a les 12.45.

Dansa catalana. Tarda de balls tradicionals amb l’Esbart Joventut Nostra i les agrupacions convidades Esbart Català de Dansaires, Esbart Sant Jordi i el grup de danses georgianes Iberioni. Diumenge 8 d’octubre a les 18.00.

Concert de la Banda Municipal de Barcelona. La parròquia de Sant Pius Xè, l’epicentre geogràfic del barri, acollirà el tradicional concert de la banda titular de la ciutat, que oferirà un repertori basant en composicions catalanes. Dimecres 11 d’octubre a les 21.00.

Taller de sardanes. Voleu prendre a ballar sardanes? No us perdeu aquest taller de la Colla Sardanista l’Espiga a la plaça del Congrés. Diumenge 15 d’octubre a les 12.00.

Havaneres i castell de focs. El punt final a la festa major cada any el posa una cantada d’havaneres i amb el grup Mar Endins seguida de rom cremat. Després la festa seguirà amb un gran castell de focs a càrrec de pirotècnia Catalana. Diumenge 15 d’octubre a partir de les 19.30.

 

Programa de la festa major del Congrés 2017

Attachments