Festa Catalana amb música de banda, la mulassa de Benissanet i els gegants de Sabadell

Aquest dissabte, 20 de maig, l’avinguda de la Catedral es convertirà en una festa major en miniatura per mostrar a tothom, turistes i gent del país, la riquesa i la vitalitat de la cultura popular i tradicional catalana. A les 11.30 començaran les actuacions de la Banda de la FCSM de Benissanet, la mulassa petita d’aquest poble de la Ribera d’Ebre i els gegants i capgrossos de Sabadell.

Benissanet és un poble de la comarca de la Ribera d’Ebre que representa molt bé la tradició de música de banda que enllaça les comarques del sud de Catalunya amb les del País Valencià. Després de l’actuació d’aquesta banda centenària, serà el torn de la mulassa petita de la vila. La festa es clourà amb els balls dels gegants de Sabadell, coneguts popularment com ‘els avis’, i la seva comparsa de capgrossos.

La Festa Catalana és un petit festival de cultura popular que es fa cada dissabte al matí entre els mesos de maig i novembre a prop de la Catedral. La finalitat és difondre entre els turistes les tradicions més genuïnament catalanes i posar en relleu la riquesa de la cultura popular barcelonina. Per això hi participen un bon reguitzell d’entitats de la ciutat: agrupacions castelleres, els Falcons de Barcelona, la Moixiganga, colles sardanistes, esbarts, parelles de gegants i peces de bestiari.

Programa de la Festa Catalana 2017