Pedra seca

Organitza: Museu Etnològic

Fotografies d'Emili Boada

La feina d'Emili Boada i Rovira, un divulgador cultural que ha dedicat la vida a difondre el patrimoni rural català, ha donat origen a Pedra seca, una mostra itinerant  que ens parla d'una tècnica de construcció de tipus tradicional i popular en la qual les pedres s'encaixen les unes amb els altres sense utilitzar cap element (com pasta o argamassa) per unir-les.

Murs, cabanes de pastor i d'altres construccions pròpies de la vida a pagès apareixen retratades en un seguit de fotografies que mostren la riquesa dels paisatges de pedra seca al nostre país. Com tota la riba de la Mediterrània, Catalunya és una de les zones que més edificacions d'aquests tipus concentra.

Les imatges que Boada ha anat aplegant durant anys i anys, dedicat a la feina de documentar la presència de construccions de pedra seca a Catalunya, es complementen amb paraules. Prenen la forma de textos del mateix autor o de poemes creats per escriptors i escriptores que comparteixen amb ell l'amor a la pedra seca.

La mostra inclou un total de 28 fotografies realitzades per Emili Boada, però també un audiovisual en format DVD que permetrà als visitants descobrir un patrimoni poc conegut i, especialment, un personatge que  ha dedicat la vida a posar-lo en valor.