Comerç + Sostenible - Presentació

Comerç + Sostenible és el programa de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a les entitats de comerç i als comerços que han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

Destaquem

3a EDICIÓ DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ

Fins el 15 de novembre podeu presentar les vostres candidatures pels Premis Barcelona Restauració on es premiarà als establiments de restauració de la ciutat que hagin destacat durant el 2019 pels seus valors de integració, qualitat de vida, sostenibilitat o innovació.

Els Premis consten de tres modalitats:

  • Qualitat gastronòmica (producte)
  • Integració en el barri (social)
  • Local notori o innovador (establiment)

Addicionalment s'atorgaran dues distincions més:

  • Premi a la Sostenibilitat per destacar alguna bona pràctica vinculada als principis de sostenibilitat i economia circular.
  • Menció honorífica per la seva contribució excepcional posant en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps.

Trobareu tota la informació al següent enllaç

 

FORMACIONS DE SOSTENIBILITAT PER A COMERÇOS

El programa formatiu Obert al Futur de Barcelona Activa, dins de les formacions de gestió estratègica del comerç, ofereix dues càpsules en l'àmbit de la sostenibilitat :

Tota la informació al següent enllaç

 

21A EDICIÓ PREMIS COMERÇ DE BARCELONA 

La gran nit del comerç de Barcelona va rebre de nou un homenatge als professionals que hi treballen i a les seves iniciatives de negoci. 

L’Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel, membre de Comerç + Sostenible, va obtenir el guardó al Comerç Col·laborador per la innovació i el dinamisme en les seves activitats de promoció del comerç.

Dos establiments comercials, Demano i Vida meva, van rebre el premi al comerç sostenible.

Tota la informació al següent enllaç

 

VAIXELLA REUTILITZABLE PER A ENTITATS

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de les entitats de la ciutat un nou servei de préstec gratuït d’una vaixella reutilitzable per a usar en els actes, festes o celebracions populars. En aquests esdeveniments sovint s’utilitzen plats i coberts de plàstic d’usar i llençar que acaben a les escombraries com a rebuig (al contenidor gris), i que per tant no es reciclen.

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 500 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats poden sol·licitar gratuïtament segons les seves necessitats.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

 

REDUIU LA DESPESA ENERGÈTICA DEL VOSTRE COMERÇ

Entre el 17 de setembre i el 31 d'octubre dins del programa formatiu Obert al futur  s’ofereix una càpsula específica sobre estalvi i eficiència energètica al comerç.

La formació consta d’un taller on es mostrarà els passos per saber escollir la tarifa i la potència que es necessita i mesures per optimitzar els equips que hi ha al comerç. Tot amb l’objectiu de treballar els aspectes a tenir en compte per fer una gestió energètica adequada del vostre negoci.

La càpsula formativa tindrà lloc durant els mesos de setembre i octubre i es farà una a cada districte.  Com cada any són gratuïtes i s’ofereixen en horari de 14-16 hores per no interferir en la vostra activitat comercial.

L’estalvi energètic és una mesura que a banda de contribuir a la sostenibilitat mitjançant la reducció del consum d’energia reverteix en un estalvi econòmic directe per a vosaltres.

Al següent enllaç  podreu consultar les dates i places disponibles:   Inscripcions obertes!

 

NOVES TARGETES D'USUARI PELS PUNTS VERDS DE ZONA

Us informem que després d'implementar millores informàtiques estem creant les noves targetes d’usuari  dels Punts Verds de Zona i es lliuraran durant la primera quinzena d’abril. Properament us indicarem el dia a partir del qual les podeu passar a recollir a la Fàbrica del Sol.

Al 2018 només podran sol·licitar les targetes:

  • els signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat amb un pla d’acció de sostenibilitat publicat, vigent i implementat el 2017.
  • Les activitats econòmiques i professionals associades a una associació, gremi o col·legi professional signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat que van declarar l’adhesió al pla d’acció de sostenibilitat de la seva entitat associativa i van implementar les accions proposades al llarg del 2017

 Us recordem així mateix que encara esteu dins de termini per presentar el vostre pla d’acció 2018. Estem a la vostra disposició per acompanyar-vos en el procés de definició del pla i atendre les vostres consultes.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

Càpsules de bones pràctiques de sostenibilitat al comerç

Als següents enllaços podreu veure diferents actuacions de sostenibilitat a comerços de Barcelona sobre temàtiques com: producte ecològic i de proximitat, transport en bicicleta, eficiència energètica, estalvi d’aigua, accessibilitat i prevenció de residus.

Accessibilitat
Estalvi d'energia
Reducció de residus
Producte eco i de proximitat
Estalvi d'aigua
Repartiment en bicicleta

B+S a Twitter