L’entrevista: Born To Be Glittered

..
11/12/2023 - 11:58 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

“Volem que les persones s’oblidin de fer servir plàstic per anar de festa o ballar”, Melina Stoll, fundadora de Born To Be Glittered.

On i quan va néixer Born to be Glittered?

El novembre del 2019 a Barcelona.

D’on sorgeix la idea?

De la il·lusió de crear una botiga online on la gent pogués adquirir productes alternatius per brillar sense contaminar. Ens vam inspirar en aquelles botigues que ja existien al Regne Unit i a Alemanya, on els amants de la festa i la música electrònica poden trobar tot de coses maques per engalanar-se amb estil i consciència mediambiental.

Què ofereixen, els vostres productes, a diferència de la purpurina convencional?

La garantia que són 100% lliures de plàstics i, en el cas de les purpurines, bio solubles. A més a més, fabriquem èticament a Europa i envasem amb cel·lulosa vegetal “OK Home Compost” a la nostra fàbrica de Barcelona. Això, ho fem tant amb les nostres purpurines biodegradables, com amb els cristalls austríacs que venem: una alternativa a les joies facials de plàstic que són tendència entre el públic jove i solen estar fabricades a Àsia sense cap mena de certificació.

Quins són els valors de la vostra empresa?

Els valors de la nostra empresa són la sostenibilitat i la diversitat, cap d’ells pot viure sense l’altre. El respecte pel planeta i el respecte per a les persones independentment de la seva identitat sexual, religió o classe, també són essencials per a nosaltres.

“En un futur pròxim, ens agradaria oferir un servei de compostatge dels embolcalls per a esdeveniments”

Creieu que la gent està conscienciada dels impactes mediambientals de la purpurina feta de plàstics?

Malauradament, creiem que molta gent encara no està conscienciada sobre el tema i es resisteixen a canviar els hàbits de consum. Per això, és absolutament necessari oferir alternatives reals que agradin a la gent i no malmetin la salut del planeta i de les persones.

Treballem constantment en aquesta idea, en fer que a les persones a qui no els importa gens o simplement ni se n’han assabentat, s’il·lusionin i s’oblidin de fer servir plàstic per anar de festa o ballar.

Quins reptes us heu trobat, en la creació i expansió del vostre projecte?

Des dels inicis, el principal repte va ser trobar els diners per fer realitat el nostre projecte. Després va arribar la Covid i el repte era simplement ser-hi. Avui, el repte és aprofitar la prohibició que la Unió Europea ha fet als microplàstics per donar a conèixer la nostra marca i anar creixent cada vegada més.

Com heu conegut la Xarxa B+S? Què us aporta?

Hem conegut la Xarxa cercant informació sobre la problemàtica dels microplàstics a Internet. Així, també hem pogut conèixer la taula “Barcelona Plàstic Zero”. Poder formar part de la Xarxa ens ajuda a mantenir el focus en les últimes novetats sobre sostenibilitat i estar al dia del compromís que l’Ajuntament de Barcelona manté amb la ciutadania i el medi ambient.

Teniu nous projectes entre mans, de cara al futur?

De cara a l’any vinent, volem introduir una nova línia de purpurines 100% bio solubles i, en un futur pròxim, ens agradaria oferir un servei de compostatge dels embolcalls per a esdeveniments.