Tornar

Les quatre columnes de Montjuïc, una de les obres de Puig i Cadafalch

El Montjuïc de Puig i Cadafalch

Un nou itinerari recorre els edificis de la muntanya que va projectar l'arquitecte.

El 2017 es va commemorar el 150è aniversari del naixement d'un dels arquitectes més rellevants del moviment modernista, el mataroní Josep Puig i Cadafalch. Al llarg de l'any es van fer molts actes i activitats relacionats amb la vida i l'obra del personatge. Una de les propostes va venir de la mà de l'empresa Cases Singulars, que va organitzar l'itinerari titulat Puig i Cadafalch a l'Eixample. La bona acollida que va tenir l'ha portat, aquest 2018, a pensar un altre recorregut a partir de l'obra barcelonina de Puig i Cadafalch. En aquest cas els participants hauran d'anar fins als peus de la muntanya de Montjuïc, ja que la ruta dona a conèixer obres projectades per l'autor en aquesta zona de la ciutat. 

De moment hi ha previstes quatre sessions: els dissabtes 10 de novembre i 1 de desembre, i els dijous 27 de desembre i 3 de gener. Sempre començant a les 11 h a les Torres Venecianes de la plaça d'Espanya. Si sou un grup de 15 persones o més, podeu concertar amb l'empresa un itinerari en una altra franja horària.

A Montjuïc hi ha moltes empremtes de Puig i Cadafalch sobretot perquè a ell li va ser encarregat el projecte urbanístic i arquitectònic arran de l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929. Els participants en l'itinerari passaran per la fàbrica Casaramona, des de fa anys seu del CaixaForum Barcelona, les quatre columnes de Montjuïc, els palaus d'Alfons XIII i de la reina Victòria Eugènia o el Palau Nacional, edificació que alberga les col·leccions del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), però que en aquest cas no du el segell de l'arquitecte motiu de la ruta: el projecte que va presentar va ser descartat. Si voleu fer la ruta guiada caldrà que us hi apunteu amb antelació a través del web de Cases Singulars.

Nascut el 1867 i mort el 1956, Puig i Cadafalch no només va excel·lir en l'arquitectura, sinó que també va ser arqueòleg, historiador, historiador de l'art i professor, i també va exercir com a polític i va arribar a ser president de la Mancomunitat de Catalunya. Entre les seves obres més destacades a Barcelona hi trobem la Casa Amatller, la Casa de les Punxes i el Palau Macaya.

Per a més informació, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Dijous, 08 novembre 2018
  • Comparteix