Tornar

Un collage mostra imatges al·lusives als temes de les conferències entre els quals un dibuix de la Sagrada Família i un retrat de Dalí

Una mirada al món d'avui des de l'estudi fotogràfic d'Antoni Amatller

La Universitat Internacional de Catalunya organitza els Vespres culturals, un cicle de xerrades sobre assumptes d'actualitat a l'edifici del passeig de Gràcia.

La finalització de la Sagrada Família, la intel·ligència artificial, la ciència vista per un artista conegut... Aquests i altres temes es toquen en un cicle de xerrades que organitza la Universitat Internacional de Catalunya i que té com a convidats i ponents alguns dels professors de la Facultat d'Humanitats. Pròximes cites els dies 3 i 17 d'abril i 8 i 22 de maig.

Són els Vespres culturals, que ens proposen que un expert en la matèria que es toca en cada xerrada comparteixi amb els espectadors i espectadores els seus coneixements, en unes vetllades diferents que transcorren en l'espai que, a principis del segle XX, servia a l'aleshores propietari de la casa, Antoni Amatller, com a estudi on conrear les aleshores encara noves arts fotogràfiques.

L'espai esdevé una aula des de la qual es reflexiona sobre temes culturals i d'actualitat. El 3 d'abril, la degana de la Facultat d'Humanitats i experta en Gaudí Judith Urbano ens proposa una conversa sobre la finalització de les obres de la Sagrada Família. Ella us oferirà les claus per interpretar el temple quan el visiteu, ja que, com ella mateixa diu sovint, el temple és tota una explicació de la fe cristiana, una estructura en la qual cada element té un sentit i una raó de ser.

Segur que amb Judith Urbano descobrireu aspectes insòlits del temple que encara s'està edificant. Preferiu, però, que us parlin sobre Dalí i la relació que va tenir amb la ciència? I és que potser no ho sabeu, però especialment en l`última etapa de la seva vida, Dalí va tenir un gran interès per la tecnologia. Us ho explica Anna Pou, professora de la Facultat d'Humanitats de la UIC i autora del llibre Dalí. Arte_Ciencia_Cibernética. Ella protagonitza la conferència EUREKA! Dalí i la ciència el dia 17 d'abril.

El cicle inclou encara dues xerrades més. La primera, el 8 de maig, tracta un tema força actual: les intel·ligències artificials i la manera com canviaran el futur. Ens explica el que sap sobre el tema Gabriel Fernández, que és professor de la Facultat d'Humanitats i director de l'Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies de la UIC Barcelona. Seran les IA les nostres noves amigues? Llums i ombres de la robòtica social és el títol de la xerrada.

El cicle s'acaba el 22 de maig amb una proposta lligada a l'espai que acull les xerrades. I és que Santiago Alcolea Blanch, historiador de l’art amb una vinculació especial amb la casa (el seu pare va presidir l'Institut Amatller d'Art Hispànic) ens parla sobre els fons fotogràfics dipositats a la institució en la xerrada Els arxius fotogràfics de l’Institut Amatller, de l’analògic al digital.

Si voleu viure un vespre diferent aprenent sobre el món d'avui, veniu a l'antic estudi fotogràfic d'Antoni Amatller, però abans consulteu al web de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) tota la informació sobre el cicle.

Data de publicació: Dijous, 28 març 2024
  • Comparteix