Institut de Cultura

Creat el 1996, com a òrgan únic de totes les funcions municipals en matèria de cultura a partir de la fusió de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, de l’Institut Municipal Barcelona Espectacles i del Centre gestor de museus.

Des de l’1 de gener de 2006 l’Institut de Cultura s’ha constituït com una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL).  Una modalitat d’ens públic prevista per llei que confereix plena capacitat jurídica i autonomia de gestió a l’Institut de Cultura per portar endavant els seus programes i projectes.

Notícies

Dintre la col•lecció Quaderns Metodològics Feministes, la Regidoria de Feminismes i LGTBI i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) presenten una guia que ofereix recomanacions positives per assolir la paritat en la programació cultural de Barcelona, la dels grans equipaments de la ciutat i també la dels centres de proximitat

Beques Montserrat Roig i Carme Montoriol

Ja es coneixen els noms dels 24 creadors i creadores literaris seleccionats en la tercera edició de la convocatòria de les beques Montserrat Roig i en la primera convocatòria de les beques Carme Montoriol, concedides per l’Institut de Cultura de Barcelona, en el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO.

Visita guiada projecte “Guia’m”

La iniciativa pretén incidir en la normalització i la visibilització social de la síndrome d’Asperger, que avui celebra el seu Dia Internacional. A partir del 23 de febrer, el Monestir de Pedralbes oferirà visites regulars guiades per persones amb aquest trastorn.

Premis Ciutat de Barcelona 2018

S’han donat a conèixer els guardonats de la 18a edició dels premis que atorga l’Ajuntament de Barcelona.