Tornar

L’ou com balla

La festa del Corpus: una explosió de color

Quan la primavera arriba al seu punt culminant, Barcelona celebra una de les seves festes populars més antigues, coronada pel ritual de l’ou com balla

La festivitat del Corpus és una de les més antigues de les que se celebren a Barcelona. La seva història es remunta a la ciutat medieval, una època en la qual la religió era una manera de vertebrar la societat i la política, i que culminava el cicle litúrgic que s’havia iniciat amb la Quaresma i la Setmana Santa. Darrere de la festivitat del Corpus hi ha 600 anys d’història en els quals Barcelona s’ha obert amb un esclat de felicitat, passió i imaginació amb dues activitats principals: la processó de primavera i també la de l’ou com balla, una tradició arrelada i d’origen incert que consisteix a col·locar ous a moltes fonts amb sortida d’aigua vertical i, d’aquesta manera, gràcies a les lleis de la física, assistir al ritual de la dansa de l'ou, que mai cau mentre estigui sostingut en l’aire per l’aigua. El Corpus en conjunt és més antic que l’ou com balla, una tradició que es va recuperar el 1637, però actualment són indissociables. És un dels moments més bonics de l’any per visitar la catedral i també per passejar per altres esglésies amb fonts, patis i jardins on els ous ballen a totes hores.

El Corpus és també una festa popular que, entre el 31 de maig i el 3 de juny, convida la gent a passejar per Barcelona i conèixer diferents espais i equipaments que, en aquests dies, fan jornades de portes obertes aprofitant l’ou com balla. Per exemple, s’obrirà completament el jardí del Museu Marítim, o el de la Capitania General de Barcelona. No seran els únics espais: també podreu accedir gratuïtament al monestir de Pedralbes, a la parròquia major de Santa Anna, al jardí de l’Ateneu, al Museu Frederic Marès o a l’Ajuntament. Una altra manera de passejar per Barcelona, descobrint racons adornats amb flors i amb la frescor de la primavera.

Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 23 maig 2018
  • Comparteix