Tornar

planta depuradora d'aigua

500 depuradores: el sanejament a Catalunya

La nova exposició del Palau Robert remarca que l’aigua és un recurs sostenible, fràgil i finit que cal preservar i fer-ne un ús responsablele. 

Catalunya és un país amb recursos hídrics limitats i condicionat pel clima mediterrani, el qual alterna llargs períodes de falta de pluges amb episodis de pluges intenses i de curta durada. Això provoca que en períodes amb una pluviometria inferior a la mitjana es puguin condicionar totes les demandes.

Era habitual en la dècada dels setanta trobar rius com el Llobregat i el Besòs totalment contaminats, amb colors anormals i presència d’escumes generades per l’activitat industrial. Això va provocar que molts rius catalans estiguessin ocults, apartats i fora de la vida de les ciutats. A partir dels 80 i, sobretot, en la dècada dels 90, es dóna un important impuls en la construcció de sistemes de sanejament a Catalunya. Cal destacar, però, l’acció pionera del Consorci de la Costa Brava, que durant la dècada dels 70 va implantar diverses depuradores al litoral de Girona per preservar el seu model turístic. Aquest esforç ha fet possible, durant el 2016, l’assoliment de 500 depuradores en servei a Catalunya, que garanteixen el sanejament de més del 97% de la població catalana. 

L'exposició  “500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner” fa un repàs de l'evolució del nombre de plantes depuradores actives a Catalunya i del seu paper a l'hora de sanejar les aigües residuals i de com contribueixen a millorar l'estat dels nostres rius i del litoral. La mostra es podrà visitar al Jardí del Palau Robert fins el 12 de març del 2017.

“500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner”
Dates: del 16 de desembre de 2016 al 12 de març de 2017.
Espai: Jardins del Palau Robert. Passeig de Gràcia, 107, Barcelona.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Diumenge, 18 Desembre 2016
  • Comparteix