Qui trobarà l’Home dels Nassos?

Tothom sap la famosa endevinalla del darrer dia de l’any: aquella que convida a cercar, cada 31 de desembre, un home amb tants nassos com dies té l’any. Doncs a Barcelona d’aquest rar exemplar que és l’Home dels Nassos no en trobareu tan sols un, sinó dos. Tant l’Home dels Nassos de la ciutat com l’Home dels Nassos de la Vila de Gràcia sortiran dilluns en cercavila per acomiadar el darrer dia de l’any amb tots els barcelonins.

L’Home dels Nassos de la ciutat se’n va al Poblenou
L’Home dels Nassos de la ciutat participa cada any en una festa infantil en algun espai urbà recuperat recentment. Enguany serà a la rambla del Poblenou, on estrenarà la remodelació d’una paret mitgera feta per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida.

Així la comitiva de l’Home dels Nassos acompanyat dels animals de l’Arca de Noè sortirà a les 10.00 des de la Casa dels Entremesos i es dirigirà cap a la plaça de Catalunya (11.00). Allà, enmig de les activitats que es fan a la Ciutat dels Somriures, repartirà nassos entre els infants. Tot seguit anirà cap al Poblenou, on a més d’inaugurar la paret hi haurà xocolatada i diverses activitats lúdiques a partir de les 11.30.

Després l’Home dels Nassos començarà una viatge màgic per la ciutat que el portarà a fer parada a la plaça de Sant Jaume (13.20). Allà serà rebut per les autoritats municipals i donarà la clau per obrir l’any nou als representants de l’Ajuntament de Barcelona.

Però això encara no és tot! A la tarda tornarà a sortir acompanyat del seu inseparable seguici d’animals per animar els participants de la Cursa dels Nassos. A les 16.00, al carrer de la Selva de Mar, tota la comitiva repartirà nassos de plàstic, i inaugurarà i participarà en el lliurament de premis.

Francesc Derch, l’Home dels Nassos de Gràcia
La Vila de Gràcia també té un Home dels Nassos propi, que s’inspira en la figura de Francesc Derch, el darrer batlle de la vila independent. La cercavila d’aquest capgròs començarà a les 10.00 a la Casa de la Festa de la Violeta, recorrerà els carrers més cèntrics del barri i també farà parada als mercats.