La festa major de Gràcia 2019 ja té cartell!

La guanyadora del concurs del cartell de la festa major de Gràcia d’enguany és Marina Sáez, una il·lustradora d’Alella. En la seva obra ha volgut reflectir els materials amb els que els festers i festeres fan els seus guarnits, així com les eines principals que empren. Tisores, ampolles, malles de refrescos, plàstic i papers de diari protagonitzen la imatge oficial del cartell de la festa d’enguany. El segon premi se l’ha endut Maryna Kazilova i el trecer premi, Roger Andreu.

Per primera vegada les bases del concurs de cartells han marcat com a requisit que al menys un element del cartell faci referència a la feina dels festers i a la tasca veïnal que hi ha darrera de la festa major de Gràcia. Des de l’organització es considera que festes majors hi ha moltes, però festes on el guarnit tingui el protagonisme que té a Gràcia, no n’hi ha tantes. Per tant, es vol potenciar i subratllar aquest aspecte també en la imatge gràfica de la festa major de Gràcia.

Enguany s’ha fet la 26a edició d’un concurs consolidat amb els anys. Enguany s’han presentat 118 obres al concurs, d’il·lustradors de tot el país. A part de Barcelona, han participat persones de 14 poblacions diferents. La participació ha estat notablement femenina ja que han participat 80 il·lustradores davant de 38 homes.

El jurat paritari es va reunir la setmana passada i ha estat composat per un representant de l’Associació Professional d’ Il·lustradors de Catalunya (APIC), un representant de l’Institut Europeu del Disseny (IED), una representant d’imatge i màrqueting de San Miguel, una representant de la comissió de festes del carrer Perill i una representant de la comissió de festes del carrer Verdi.

Una vegada acabat l’acte de presentació del nou cartell de la festa major de Gràcia s’ha inaugurat a la casa de la festa Albert Musons, seu de la Fundació Festa Major de Gràcia,  l’exposició amb un conjunt d’obres seleccionades pel jurat. A la sala d’exposicions de la 1a planta de l’equipament s’hi podran veure el 1r, 2n i 3r premi així com les 10 obres finalistes i un conjunt de 20 obres més seleccionades que el jurat ha volgut destacar per la seva composició, qualitat artística o disposició d’elements. L’exposició serà ampliada a finals de juliol on s’hi podran veure totes les obres presentades al concurs. L’horari de visites és de dilluns a dijous de 17 a 21h i els divendres de 10 a 13:30h. L’espai cultural Albert Musons es troba a Gràcia, al carrer Alzina, 9.