Barcelona dona la benvinguda a l’Any Nou Xinès, l’Any del Porc

Segons el calendari tradicional xinès, el 5 de febrer s’enceta un any nou, que enguany estarà dedicat a la figura del porc. A Barcelona la celebració oficial es farà el dissabte 2 de febrer durant tot el dia a la zona de l’Arc del Triomf, al districte de l’Eixample. Com és tradicional, es farà una cercavila que sortirà a les 11.30 des del Parc de l’Estació del Nord que acabarà al migdia al passeig de Lluís companys amb un espectacle final. A la cercavila hi participaran elements de la cultura tradicional xinesa com ara lleons, dracs voladors i caparruts però també un bon reguitzell d’entitats de cultura popular del Districte de l’Eixample.

De les celebracions de l’Any Nou Xinès se n’encarreguen més de seixanta entitats xineses i catalanes. En l’àmbit de la cultura popular, des del principi s’ha buscat la implicació de les entitats de la ciutat perquè participin en la cercavila. Així, una de les novetats d’enguany és la participació de la Porca de Sant Antoni a la celebració. Com que s’entra a l’any del porc, es tracta d’una bèstia ideal per escenificar al protagonista de la festa.

A banda d’això, l’any Nou Xinès és un moment d’especial rellevància per a la comunitat xinesa de Barcelona, formada per unes 20.000 persones. La celebració també s’ha convertit en un moment idoni per compartir la cultura xinesa i les seves tradicions amb la resta de la ciutat. Per això la cercavila es completa amb una tarda plena d’activitats al passeig de Lluís Companys, on hi haurà una fira cultural i gastronòmica i diversos espectacles.

Benvinguts a l’any 4717, l’Any del Porc
El calendari tradicional xinès es regeix pel cicle lunar i l’any nou comença amb la segona lluna nova després del solstici d’hivern. Segons aquest calendari, el 5 de febrer s’entrarà a l’any 4717. Estarà dedicat al Porc, el darrer dels dotze animals que formen el zodíac xinès. L’Any del Porc serà una data d’abundància, prosperitat i salut. També es creu que els infants que neixin dins aquest any seran feliços i honrats, i també que és un període òptim per fer inversions.