Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

Nits de música a la fresca al Teatre Grec

dv. 23/06/2017 | 10:07 H


Envoltats d'estrelles. Així us sentireu aquest juliol si veniu a escoltar algun dels concerts programats al recinte del Teatre Grec de Montjuïc. I és que tindreu les estrelles com a sostre, però també l'escenari s'omplirà d'estrelles dels gèneres més diversos.

La llista completa és llarga i inclou des de mostres de pop i rock d'alta qualitat amb artistes com Santiago Auserón, Blaumut, Joan Miquel Oliver o els Mishima, al flamenc de Carmen Linares, Arcángel i Marina Heredia, les cançons de Mayte Martín, el folk italià de Vinicio Capossela, una big band liderada per Fermín Muguruza, tres nits dedicades a la rumba i al teatre musical i una incursió en la música antiga.

La festa musical del Teatre Grec arrenca el 6 de juliol amb Tempo rubato, un disc de pròxima aparició de la cantaora Mayte Martín que ens mostra la cara menys coneguda de la seva personalitat artística: la de cantautora. Dos dies després, un gran nom de l'escena musical en castellà, Santiago Auserón, repassarà els millors moments de la seva carrera en un registre inèdit: fent-se acompanyar de la Banda Municipal de Barcelona.

Els Blaumut demostrarán el 9 de juliol que el seu folk-pop és en un moment de màxima maduresa. Ho comprovareu escoltant Equilibri al teatre de Montjuïc, un dia abans que Vinicio Capossela (10 de juliol), tota una referència de la música italiana, presenti un disc de pròxima aparició, Canzoni della cupa, on repassa els sons folk del sud d'Itàlia.

El basc Fermín Muguruza (15 de juliol) us mostrarà per la seva banda com de bé s'ha integrat al barri de Sant Andreu després de fer una residència a Fabra i Coats i us presentarà la Micaela Chalmeta Big Band, una formació integrada per divuit dones i dos homes que ha reclutat en un centre musical del Taller de Músics al barri.

Els amants del flamenc trobaran tres estils diferents de cante a l'espectacle Tempo de Luz, on artistes amb estils diferents (Carmen Linares, Arcángel i Marina Heredia) recorreran el camí que va de la tradició més clàssica a l'avantguarda més renovadora.

Els amants del pop de qualitat tenen una cita doble el dia 17 de juliol, quan Joan Miquel Oliver i els Mishima presentin, en un mateix concert, els dos discos que acaben d'editar: Atlantis i Ara i Res.

Els nostàlgics de l'estiu olímpic del 1992 i els amants de la rumba en general escoltaran en una nit titulada Rumberos, pugin a l'escenari! els artistes més actuals del gènere, que demostren que la rumba segueix ben viva (i en plena evolució) vint-i-cinc anys després del clàssic Amics per sempre.

Recordeu, a més, que, si sou amants del teatre musical, els dies 27 i 28 de juliol el Teatre Grec acull una nova edició de la Nit de musicals, que enguany dirigeix Daniel Anglès i que té com a convidats artistes com Nina, Carlos Latre, Gisela o Manu Guix, per esmentar-ne només alguns.

La programació es tanca amb Ibn Battuta. El viatger de l'Islam, un concert en el que Jordi Savall i la formació Hespèrion XXI recuperen músiques del temps i els països que, al segle XIV, va visitar un viatger conegut com el Marco Polo del món àrab. Serà la millor manera d'acomiadar un festival que, l'any que ve, projectarà la seva mirada cap al mateix lloc on Ibn Battuta va viatjar tants segles enrere: l'Extrem Orient.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades