Barcelona cultura

Noticies

Música amb arrels i altres ritmes a la sala BARTS

dj. 27/04/2017 | 13:31 H


La sala BARTS de l'avinguda del Parallel, a la falda de Montjuïc, tornarà a convertir-se aquest mes de juliol en un dels espais musicals de la programació del Grec Festival de Barcelona.

Acollirà artistes de procedències diverses i destils que van del rock al pop, passant pel folk, el rap, el soul i el jazz, però sovint amb algun element que els posa en contacte amb les músiques d'arrel. Noms daquí i de fora, amb una especial presència de dones. Veniu i escolteu.

Venda d'entrades

Susana Baca

La reina de la música afroperuana segueix reivindicant el llegat de les músiques negres al seu país, hibridades amb ritmes hispànics. Dona i de raça negra ha patit discriminacions i d'aquí treu la força per lluitar a favor dels més desafavorits fent servir com a arma una veu excepcional i plena de registres que interpreta les creacions musicals més belles. Amb Afrodiáspora, ret un nou homenatge a lherència africana, ben visible en la música de tot el continent americà.

3 de juliol

Venda d'entrades

Maria Arnal i Marcel Bagés

Després d'haver estat una de les revelacions musicals del 2016 i d'haver guanyat un premi Ciutat de Barcelona de música per l'EP Verbena, Maria Arnal i Marcel Bagés han publicat fa pocs mesos el seu àlbum de debut, 45 cerebros y 1 corazón. Talent i compromís social, però també poètic, són els ingredients d'un treball format per onze cançons que parlen del cos, de la vida i de la mort i també de la memòria i, més concretament, de tot allò que recordem i dallò que ens volen fer oblidar

4 de juliol

Venda d'entrades

Joana Serrat

DAmèrica del Nord ve la inspiració que omple de folk i notes country les cançons de Joana Serrat, una veu fascinadora que sestà convertint en una referència imprescindible del folk i el pop fet a Catalunya. En anglès, els temes del seu disc del 2016, Cross the Verge han aconseguit conquerir tantes orelles entre el públic català com el seu EP més recent, Grabolosa, amb quatre cançons que adapten al català alguns dels temes del seu llarga durada. Aquesta tardor sespera que aparegui un nou treball, el quart dels seus cinc anys de carrera.

5 de juliol

Venda d'entrades

Sofia Ellar

De nom i orígens espanyols però nascuda a Londres, aquesta jove cantautora que sexpressa en anglès i castellà és una nova demostració del paper que té avui internet en la indústria de la música i, més concretament, xarxes com YouTube, Soundcloud o fins i tot Instagram. Aquest 2017 va llançar el primer disc, Seis peniques, i va veure com el single Segundas partes entre suicidas es feia especialment popular.

6 de juliol

Venda d'entrades

Luar na Lubre + Capercaille

Els Luar na Lubre, una de les formacions més mítiques del folk gallec, acaben de fer trenta anys, i ho han celebrat amb ledició dun doble CD amb els temes més populars. També ho volen celebrar en viu i han trobat uns companys de viatge ideals per comparèixer davant dun públic afamat de ritmes darrels celtes. Són els Capercaille, una banda escocesa nascuda els anys vuitanta que ha acostat el gènere a nous públics combinant la tradició més autèntica amb ritmes i textures procedents del pop i la música de ball.

11 de juliol

Venda d'entrades

Valerie June

Folk, blues, country, soul Són alguns dels estils que conflueixen en les cançons daquesta cantautora i multiinstrumentista de Tennessee que va fascinar mig planeta amb el primer disc, Pushing Against the Stone, i que ara hi torna amb un treball que recorda la importància desperar el moment per a cada cosa per tal de fer realitat els somnis. Ella saplica la lliçó i avança en el món de la música amb calma i decisió, ara amb The Order of Time, un treball elegant i duna gran riquesa sonora.

12 de juliol

Venda d'entrades

John Pizzarelli meets Sinatra Jobim

El 1967, ara fa cinquanta anys, Francis Albert Sinatra, més conegut com a Frank Sinatra, va enregistrar un disc amb un dels grans de la música brasilera del moment que, a més, havia estat un dels impulsors de la bossa nova, Antônio Carlos Jobim. Ho recorda ara, reinterpretant els temes daquell disc, un cantant i guitarrista de jazz nord-americà, John Pizzarelli, a qui acompanya, entre d'altres músics, el pianista, cantant i compositor Daniel Jobim, nét d'Antônio Carlos Jobim. El John Pizzarelli Trio va ser teloner duna de les últimes gires de la Veu, ha cantat cançons de Jobim i ha protagonitzat altres tributs musicals a grans figures de la música com ara The Beatles.

13 de juliol

Venda d'entrades

Anita Zengeza

Una cantant de Zimbabwe es va installar a Barcelona i va poder fer realitat a la nostra ciutat un dels seus grans somnis: estudiar música (al Conservatori del Liceu) i esdevenir una cantautora que, avui, tothom admira per la seva veu expressiva i plena de matisos emocionals i per la seva fusió de ritmes africans, llatins i de jazz, un so groove que fa vibrar lànima dels qui lescolten. Natural Journey és el seu segon disc, una nova mostra del seu personal afropop.

14 de juliol

Venda d'entrades

Talib Kweli

El que busca la veritat i el coneixement. Això vol dir, en àrab, el nom daquest artista nord-americà nascut a Brooklyn (Nova York) i tota una eminència en lescena del rap actual. Ha sabut oferir ritmes per a públics amplis sense renunciar al missatge social i polític propi del gènere. Un exemple? El seu disc de 2016 es titula Fuck the Money.

17 de juliol

Venda d'entrades

Aterciopelados

Andrea Echeverri i Héctor Buitrago van donar a llum el 1990 a una banda que, tot i que es va canviar el nom per lactual el 1992 i que ha incorporat nous membres, porta des del primer dia oferint a un públic agraït una barreja de bon rock, elements electrònics i sons procedents de la música tradicional llatinoamericana i, en concret, colombiana. Medi ambient, justícia social, drets de les dones Sí, Aterciopelados és una banda que no només té consciència sinó que sha imposat la tasca de compartir-la amb els seus seguidors. Reluciente, rechinante aterciopelado és el seu disc de 2016, però enguany se nespera un de nou.

18 de juliol

Venda d'entrades

Maria Gadú

La nena prodigi de la música brasilera, tal com la coneixien a linici de la seva carrera, ja ha trobat la seva pròpia veu. El 2016 debutava a la nostra ciutat en una actuació al Jamboree que molts encara recorden. Els seus exitosos vídeos a YouTube i lapadrinament del gran Caetano Veloso han marcat la carrera duna artista brasilera que, en els últims temps i sense renunciar al binomi veu i guitarra, sha obert als sons rock i fins i tot electrònics.

19 de juliol

Venda d'entrades

Sara Pi

Una jove artista va revolucionar tota sola fa uns anys lescena del soul amb Wake Up, un primer disc que barrejava el soul i el RB amb els ritmes brasilers. Després, va passar per sales de concerts, festivals i fins i tot pel Palau de la Música. El seu treball més nou és Break the Chains.

21 de juliol

Venda d'entrades

In crescendo

Una formació integrada per joves dentre 16 i 25 anys que sha donat a conèixer en un popular concurs televisiu sha convertit en un dels grans fenòmens de la música vocal a casa nostra. Amb un repertori divers, són uns especialistes a portar al seu territori temes de tota mena, com veurem en el seu nou espectacle, un viatge musical vist amb ulls dinfant. Les veus daquests nois i noies recorreran un univers musical amb arranjaments de Lluís Pérez Cansell que va de temes cinematogràfics a cançons de bressol, passant per valsos i fins i tot melodies televisives.

22 de juliol

Venda d'entrades

Beth Hart

La cantant i compositora nord-americana és, avui, una de les veus més respectades del món del rock, el jazz i el soul actual. La seva veu de contralt, dolça i potent alhora, ha obtingut nominacions als Grammy i ha produït discos com ara Fire on the Floor, el seu treball del 2016.

26 de juliol

Venda d'entrades

Sanjosex i Carles Belda

Un músic de l'Empordà, Carles Sanjosé, recupera el cançoner tradicional dels avis gironins i li dona una segona vida amb la collaboració de l'acordió diatònic de Carles Belda i les collaboracions del violí de Coloma Beltran i del multiinstrumentista Jordi Casadesús. És Càntut, un viatge musical de la tradició a l'avantguarda.Va obtenir el Premi Teresa Rebull que atorga la Fira Mediterrània de Manresa.

27 de juliol

Venda d'entrades

Comparteix aquest contingut