Barcelona cultura

Noticies

Més de 120.000 espectadors van gaudir de les propostes del Grec 2017

dt. 01/08/2017 | 14:11 H

Un total de 121.795 espectadors han gaudit enguany dels espectacles i les activitats que formaven part de la programació del Grec 2017 Festival de Barcelona, que acaba de tancar l'actual edició, la primera d'una nova etapa dirigida per Cesc Casadesús.

Tot i que les xifres són encara una estimació a 31 de juliol i el recompte no està definitivament tancat, es pot avançar ja la xifra total d'espectadors i espectadores, que es reparteixen entre els 55.994 que han vist els espectacles del Grec Montjuïc (Teatre Grec, Mercat de les Flors, Teatre Lliure Montjuïc, Museu d'Arqueologia, plaça de Margarida Xirgu, carrers i places del Poble-sec i la sala Hiroshima, on s'han vist propostes nacionals i internacionals més lligades a la temàtica del festival i amb una explotació més curta) i els 56.950 del Grec Ciutat, xifra que fa referència als espectacles programats a la resta d'escenaris barcelonins del festival, habitualment amb una estada més llarga a la cartellera. A més, 8.851 barcelonins i barcelonines han participat en alguna de les activitats paralleles organitzades com a part del Grec 2017.

Les xifres d'ocupació dels espectacles del Grec Montjuïc (és a dir, el nombre d'espectadors respecte al total de localitats disponibles) han estat enguany excepcionalment altes, amb una mitjana del 80,90 per cent. En el cas del Grec Ciutat, aquesta xifra també ha estat notablement positiva, i arriba al 70,13 per cent. La xifra mitjana d'ocupació en el total d'espectacles del festival ha estat del 75,09 per cent.

Per gèneres, de les prop de 102 propostes del festival (excloent les activitats paralleles), 40 han estat de teatre, amb 69.645 espectadors i una ocupació del 73,54 %; 4 han estat de circ i han atret a 4.421 espectadors, amb una ocupació mitjana del 68,97 %; els 15 espectacles de dansa programats han atret 13.353 espectadors, amb una ocupació mitjana del 84,45 per cent i, finalment, 43 propostes corresponen a música, amb 25.525 espectadors i una ocupació del 76,22 per cent.

Els resultats obtinguts en l'edició d'enguany reforcen encara més les línies estratègiques que es va marcar el Grec Festival de Barcelona en aquesta nova etapa i que es basen en programar propostes artístiques amb un caràcter excepcional; contribuir a descobrir i donar a conèixer els valors locals de l'escena; provocar, estimular i acompanyar les noves iniciatives en el camp del teatre, la dansa o el circ i ampliar la base social de públics que visiten el festival.

Aquesta edició, el Grec ha centrat la seva atenció en la Mediterrània, amb un bon nombre d'espectacles procedents de Grècia, però recordeu que el projecte del festival planteja una volta al món que es completarà en els pròxims anys i continuarà en l'edició de 2018, quan el Grec dedicarà una atenció especial als espectacles i propostes que vénen de l'Extrem Orient.

Agraïm a tots els espectadors i espectadores que han assistit als espectacles o a les activitats organitzades pel festival la seva confiança i esperem que hagin fet descobertes interessants en els escenaris del Grec. Tots i totes esteu convidats a continuar el viatge apassionant que ha començat enguany i que tornarà a arrencar el juliol de l'any vinent. Us esperem!

Comparteix aquest contingut