Barcelona Cultura

Els escenaris teatrals barcelonins, còmplices del Grec Festival de Barcelona

Dt, 18/04/2017 - 11:50

A Gràcia, a l'Eixample, a Ciutat Vella, al Poblenou... A tots aquests barris de Barcelona i en alguns més trobareu escenaris que esdevenen còmplices del Grec 2017 Festival de Barcelona. Les propostes que hi descobrireu volen contribuir a la visibilitat del treball que fan durant l’any sobretot les companyies, però també els dramaturgs i les sales, apostant per projectes creatius estables i per propostes singulars.

Aquest any el Festival serà un mirall amb reflexos ben diversos de la creativitat de Barcelona. Veniu a conèixer el talent dels creadors i creadores de la ciutat!

 

Bodas de sangre

La blancor dels edificis encalcinats d’un poble andalús, la vermellor de la sang que brolla fruit de la tragèdia... Oriol Broggi ha vist l’obra de Federico García Lorca més com un gran poema ple de ritme i de musicalitat que no pas com una obra de teatre. I la planteja com un seguit d’escenes d’entrades i sortides protagonitzades pel nuvi, la núvia, Leonardo i la dona d’aquest últim.

A la Biblioteca de Catalunya

Del 14 de juny al 28 de juliol

 

E.V.A.

Sempre disposades a treballar amb els millors professionals de l'escena, les T de Teatre es posen aquest cop a les mans de Julio Manrique per parlar-nos del dolor. O més ben dit, dels dolors, perquè el patiment pot prendre moltes formes, com ens ensenyen, mitjançant les seves històries, les quatre protagonistes d'aquest muntatge.

Al Teatre Romea

Del 3 al 30 de juliol (funcions prèvies a partir del 30 de juny)

Venda d'entrades 

 

Paraules encadenades

David Bagés i Mima Riera, dirigits per Sergi Belbel, tornen a portar a escena, gairebé vint anys després de l'estrena, un text que va ser un dels primers grans èxits de Jordi Galceran, un text que ens parla de les relacions de domini que s’estableixen en una parella, tema tristament d’actualitat. Els espectadors que no han vist mai aquesta petita joia feta de paraules són els principals destinataris del muntatge, però el qui repeteixi i la torni a veure en aquesta nova posada en escena la gaudirà tant o més que els espectadors novells.

A La Villarroel

Del 4 al 30 de juliol (prèvies del 27 de juny a l'1 de juliol)

Venda d'entrades

 

Un tret al cap

L'autor d'Els jugadors i de la Trilogia animal (Búfals, Lleons i Girafes), entre altres peces, mostra la seva creació més nova en un espai escènic que promet convertir-se des d’ara mateix en una de les grans referències teatrals del Poblenou i de tota la ciutat. Pau Miró ens parla aquest cop sobre la censura i els molts espais públics o privats on fa la seva aparició. Feu atenció al repartiment, encapçalat per Emma Vilarasau en el paper d'una periodista incòmoda.

A la Sala Beckett del Poblenou

Del 5 al 30 de juliol (funcions prèvies del 30 de juny al 4 de juliol)

Venda d'entrades 

 

Actes obscens en espai públic. (Maneres amenes d’esperar l’adveniment del messies)

Davide Carnevali, un dels nous dramaturgs amb més reconeixement a Europa, s'enfronta al Teorema de Pier Paolo Pasolini, la història de tota una família seduïda per un visitant misteriós. I mira de fer-la dialogar amb la contemporaneïtat amb l'ajuda del director Albert Arribas.

Al Teatre Nacional de Catalunya (TNC)

Del 6 al 16 de juliol

Venda d'entrades

 

Les véritables aventures de Don Quichotte de la Mancha

Dues companyies del Quebec (Sortie de Secours i Pupulus Mordicus) i una de catalana (Gataro) han pres com a punt de partida l’obra de Miguel de Cervantes per tal de crear un espectacle amb titelles i actors reals que analitza la relació entre la realitat i la ficció.

A l’Almeria Teatre

De l’11 al 30 de juliol

 

Nit de Reis

Pau Carrió dirigeix la Kompanyia Lliure en una nova lectura d'una comèdia fosca que està considerada una de les més rodones de William Shakespeare. Uns bessons, un comte, un naufragi, dones que es fan passar per homes... Tot, vist per un jove creador que ja ha demostrat la seva capacitat de projectar una mirada nova sobre els clàssics i que ara en fa una comèdia amb una reflexió sobre la identitat sexual com a rerefons.

Al Teatre Lliure Gràcia

Del 19 al 22 de juliol

 

Cabareta

L'actriu Maria Molins i la intèrpret i compositora Bàrbara Granados (besnéta d'Enric Granados) s'han empescat un cabaret diferent que recorda els del Paral·lel però que té molt a veure amb el món d'avui i, particularment, amb les dones. El sobrevolen els esperits de Maria Aurèlia Capmany o Mary Santpere, entre altres moltes il·lustres dones de l'escena catalana.

A la Sala Muntaner

Del 19 al 30 de juliol (prèvies els dies 14, 15 i 16)

Venda d'entrades 

 

Les entrades d’aquests espectacles s’aniran posant a la venda properament! 

Comparteix aquest contingut