Barcelona Cultura

El cinema asiàtic, vist per Isaki Lacuesta

Dt, 12/12/2017 - 17:43

L’expressió “cinema asiàtic” amaga una realitat tan àmplia, diversa i plena de colors que es podria dir que fa referència a un oceà de propostes artístiques. Com explicar aquesta realitat en poques paraules? Prenem una gota com a exemple i potser podrem intuir la riquesa del mar del qual procedeix.

És el que ens proposa el cineasta Isaki Lacuesta en una nova entrada del blog del Grec que podeu llegir aquí. Fa una reflexió sobre el cinema asiàtic contemporani i ens recorda que la xifra de produccions a la que podríem penjar aquesta etiqueta és tan amplia que resultaria gairebé impossible veure-les totes.

D’aquí que Lacuesta ens proposi prendre la part com si fos el tot, una figura retòrica que ell aplica al món de l’audiovisual. Quin remei si, tal com explica Lacuesta, hi ha un director coreà que ha estrenat tres pel•lícules en un any i un japonès que n’ha signat ni més ni menys que set?

Potser davant d’aquesta dificultat, la nova entrada del blog del Grec dedica una atenció especial al cineasta Johnnie To i a un film de 2015 que encara no s’ha estrenat aquí. Es diu Office (a la foto), és un film musical basat en una obra teatral i vés a saber si, com proposa Lacuesta, no la triaran enguany per formar part de la programació d’algun dels cicles de cinema relacionats amb el Grec.
 

film Office
Cartell del film Office (2015), de Johnnie To
Cartell del film Office (2015)

Comparteix aquest contingut