Barcelona Cultura

Rebomboris

Art i part

Espai Francesca Bonnemaison

Proposta escènica resultant del projecte artístic-comunitari Xarxa de cures, ahir i avui vinculat al programa ART i PART i impulsat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona); una creació participativa entre els veïns i veïnes amb l’Antic Teatre, TRANSlab, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Sindillar/Sindihogar, Mescladís i TUDANZAS.

El projecte, una proposta escènica col·laborativa, pren com a punt de partida i material de referència una extensa xarxa de cures compartides i suport mutu entre dones que ja va existir al barri i que recuperen en les seves investigacions les historiadores Isabel Segura i Milagros Rivera. L’espectacle explora com s’han anat reconfigurant aquestes xarxes per prendre-li el pols al lloc que ocupen les cures en les societats actuals. Inspira el muntatge el concepte de “rebomboris”, de moviments espontanis de revolta a través dels quals les dones han lluitat per mantenir la vida i per exigir les condicions materials d’existència per a elles i les seves comunitats.

Creació i interpretació: Abel Montes, Alba Sierra, Anselm Rojas, Aurora Roig, Emilia Martín, Enrique Ibáñez, Graciela Alonso, Guillem Sunyer, Judith Capdevila, Maia Iribarne, Maria Isabel Gutiérrez, Maria Muñoz, Mercè Martínez, Patricia Hernández, Laia Santaularia i Roberto de Miguel (alumnes en pràctiques d’El Timbal). Assessorament en els continguts: Isabel Segura, María Jesús Izquierdo, Carme Valls, Norma Falconi i María-Milagros Rivera Garretas. Disseny d’il·luminació: Ana Rovira i Conrado Parodi. Tècnic de vídeo: Martín Elena. Composició musical i so: Àlex Polls Salvador. Col·laboració en la creació sonora: Ariadna Ruiz de Azúa (Piccola). Elaboració de màscares: Olvido Vives. Assistència coreogràfica: Anna Leitao / TUDANZAS. Fotografia i arts plàstiques: Joan Tomàs i Marta Peribáñez. Procés d’investigació: Olga Rodríguez i Estíbaliz Benito (Mescladís); Anna Leitao (TUDANZAS); Marta Galán (TRANSlab / Antic Teatre); Marta Vergonyós (La Bonne); Karina Fulladosa (Sindillar / Sindihogar); Joan Tomàs i Marta Peribáñez. Edició vídeo: Marta Vergonyós. Comunicació: Maria Romero, Arnau Amadó i Francisca Araújo. Producció: Elisabeth Ruiz / Antic Teatre. Direcció escènica i dramatúrgia: Marta Vergonyós i Marta Galán Sala. Col·laboració: Escola Internacional de Fotografia Grisart i El Timbal, centre de formació i creació escènica. Amb la col·laboració: Districte de Ciutat Vella, l’Institut Català de les Dones, Departament de Programes de Temps i Economia de les Cures (Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum) i Regidoria de Feminismes i LGTBI.

Compartir

26 de juliol 2018

20:00

90'

Espai Francesca Bonnemaison

Ciutat Vella

Sant Pere més baix, 7

93 268 73 60

Com arribar