Barcelona Cultura

Què és Barcelona Districte Cultural?

És un circuit estable d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris. El Barcelona Districte Cultural busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

Les entrades per a les dues primeres edicions del circuit seran gratuïtes.

13

espais

A les dues edicions del 2017 hi participaran 13 centres:  Centre Sant Pere (Ciutat Vella), Centre Cívic Urgell (Eixample), Centre Cívic El Coll (Gràcia), Centre Cívic Matas i Ramis/ Lluïsos d’Horta (Horta-Guinardó), Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart" (Les Corts) i Centre Cívic Zona Nord (Nou Barris), Centre Cívic Espai Felip II i Centre Cívic Baró de Viver (Sant Andreu), Auditori de Sant Martí de Provençals i Centre Cívic Besòs (Sant Martí), Centre Cívic Albareda (Sants- Montjuïc) i Centre Cívic Vil·la Urània (Sarrià-Sant Gervasi).

A les edicions de l'any 2018 el nombre d'escenaris augmentarà fins a 20.

10

districtes

El circuit té lloc a equipaments culturals de proximitat, especialment centres cívics, dels deu districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi.

5

disciplines

El circuit aplegarà espectacles de cinc disciplines: música, teatre, dansa i circ, arts escèniques en viu que estan cada vegada més interconnectades, i una mostra d'audiovisuals; a partir de l’octubre es posarà en marxa una línia de creació de projectes artístics comunitaris.

2

edicions

El Barcelona Districte Cultural celebra dues edicions cada any: una a la primavera (febrer-març-abril) i una altra a la tardor (octubre-novembre-desembre). La primera edició, la d'aquesta primavera del 2017, serà un tast i es perllongarà durant dos mesos: maig i juny.

+300

actuacions

El Barcelona Districte Cultural ofereix espectacles de qualitat, alguns signats per artistes reconeguts –i que moltes vegades ja han viatjat pels escenaris de mitja Europa–, però també altres de joves que encara s'han de provar i demostrar fins a on poden arribar.

Els seus espectacles estan adreçats a tothom, públic de qualsevol edat i de gustos diversos. Aquest és un circuit heterogeni amb propostes d'estètiques molt diferents, perquè tothom hi pugui trobar la seva.

Les entrades per a les dues primeres edicions del circuit seran gratuïtes.

ART i PART

Creació artística comunitària als barris

Aquest programa impulsa partenariats que posen en relació diferents entitats, institucions, artistes, veïns i veïnes de la ciutat perquè puguin desenvolupar un procés artístic col·laboratiu. Els espectacles i performances finals es podran veure al llarg de la temporada.

L'Institut de Cultura de Barcelona vol reforçar la feina que entitats, equipaments i artistes venen realitzant des de fa anys amb una articulació i acompanyament de les creacions comunitàries vinculades al territori.

ART i PART arranca a l'octubre 2017 als barris de Sant Pere i Sant Caterina, Sant Andreu i Bon Pastor, Raval, Poblenou i La Marina.

Vols ser ART i PART?