Barcelona Cultura

Què és Barcelona Districte Cultural?

És un circuit estable d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris. El Barcelona Districte Cultural busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

Les entrades són gratuïtes.

Envia'ns la teva proposta artística.

21

espais

A la tardor del 2018 són 21 els centres que participen en el circuit Barcelona Districte Cultural. A la primera edició, durant la primavera de 2017, van ser 10 els equipaments implicats en el circuit. La xifra en va augmentar fins a 13 a l'edició d'octubre del 2017 i fins a 20 a la primavera de 2018.

10

districtes

El circuit té lloc a equipaments culturals de proximitat, especialment centres cívics, dels deu districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi.

5

disciplines

El circuit aplega espectacles de cinc disciplines: música, teatre, dansa, circ i audiovisuals. Tambe acompanya diferents projectes de creació comunitària als barris de la ciutat.

2

edicions

El Barcelona Districte Cultural celebra dues edicions cada any: una a la primavera (febrer-març-abril) i una altra a la tardor (octubre-novembre-desembre).

+300

actuacions

El Barcelona Districte Cultural ofereix espectacles de qualitat, alguns signats per artistes reconeguts –i que moltes vegades ja han viatjat pels escenaris de mitja Europa–, però també altres de joves que encara s'han de provar i demostrar fins a on poden arribar.

Els seus espectacles estan adreçats a tothom, públic de qualsevol edat i de gustos diversos. Aquest és un circuit heterogeni amb propostes d'estètiques molt diferents, perquè tothom hi pugui trobar la seva.

Les entrades són gratuïtes.

ART i PART

Creació artística comunitària als barris

Aquest programa impulsa partenariats que posen en relació diferents entitats, institucions, artistes, veïns i veïnes de la ciutat perquè puguin desenvolupar un procés artístic col·laboratiu. Els espectacles i performances finals es poden veure al llarg de la temporada.

L'Institut de Cultura de Barcelona vol reforçar la feina que entitats, equipaments i artistes venen realitzant des de fa anys amb una articulació i acompanyament de les creacions comunitàries vinculades al territori.

ART i PART arranca a l'octubre 2017 als barris de Sant Pere i Sant Caterina, Sant Andreu i Bon Pastor, Raval, Poblenou i La Marina. La segona edició es desenvoluparà al llarg del 2019.

Vols ser ART i PART?