Barcelona Cultura

Què és Barcelona Districte Cultural?

És un circuit estable d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris. El Barcelona Districte Cultural busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

Les entrades per a les dues primeres edicions del circuit seran gratuïtes.

13

espais

A les dues edicions del 2017 hi participaran 13 centres:  Centre Sant Pere (Ciutat Vella), Centre Cívic Urgell (Eixample), Centre Cívic El Coll (Gràcia), Centre Cívic Matas i Ramis/ Lluïsos d’Horta (Horta-Guinardó), Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart" (Les Corts) i Centre Cívic Zona Nord (Nou Barris), Centre Cívic Espai Felip II i Centre Cívic Baró de Viver (Sant Andreu), Auditori de Sant Martí de Provençals i Centre Cívic Besòs (Sant Martí), Centre Cívic Albareda (Sants- Montjuïc) i Centre Cívic Vil·la Urània (Sarrià-Sant Gervasi).

A les edicions de l'any 2018 el nombre d'escenaris augmentarà fins a 20.

10

districtes

El circuit té lloc a equipaments culturals de proximitat, especialment centres cívics, dels deu districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi.

5

disciplines

El circuit aplegarà espectacles de cinc disciplines: música, teatre, dansa i circ, arts escèniques en viu que estan cada vegada més interconnectades, i una mostra d'audiovisuals; a partir de l’octubre es posarà en marxa una línia de creació de projectes artístics comunitaris.

2

edicions

El Barcelona Districte Cultural celebra dues edicions cada any: una a la primavera (febrer-març-abril) i una altra a la tardor (octubre-novembre-desembre). La primera edició, la d'aquesta primavera del 2017, serà un tast i es perllongarà durant dos mesos: maig i juny.

+300

actuacions

El Barcelona Districte Cultural ofereix espectacles de qualitat, alguns signats per artistes reconeguts –i que moltes vegades ja han viatjat pels escenaris de mitja Europa–, però també altres de joves que encara s'han de provar i demostrar fins a on poden arribar.

Els seus espectacles estan adreçats a tothom, públic de qualsevol edat i de gustos diversos. Aquest és un circuit heterogeni amb propostes d'estètiques molt diferents, perquè tothom hi pugui trobar la seva.

Les entrades per a les dues primeres edicions del circuit seran gratuïtes.

Creacions artístiques

comunitàries

L’objectiu de les creacions artístiques comunitàries és posar en relació diferents artistes amb comunitats, col·lectius i barris de la ciutat perquè puguin desenvolupar una feina creativa en comú. El resultat artístic aconseguit serà tan important com el procés creatiu.

Aquest programa vol reforçar la feina que algunes entitats i equipaments realitzen des de fa uns anys amb la posada en marxa projectes de creació artística vinculats al territori.

La iniciativa començarà a funcionar l’octubre del 2017 i la previsió inicial és desenvolupar cinc creacions durant cada una de les temporades del Barcelona Districte Cultural.