Barcelona Cultura

"Volem arribar a tots els veïns"

08/10/2017
Can Clariana Cultural acaba d'obrir portes, però ja s'ha incorporat al Barcelona Districte Cultural

Fa molt poc que ha obert les seves portes en el barri de Congrés-Indians (Sant Andreu), però treballa fort per aconseguir convertir-se en un referent entre els veïns. Encara que part de la feina ja la té feta, perquè Can Clariana Cultural és filla de les reivindicacions culturals del barri i està gestionada per l'associació de veïns. L'edifici que ara ocupa Can Clariana Cultural va ser, fa anys, un teatre i cinema molt freqüentat. Després va haver de tancar i es va convertir en la seu de l'associació de veïns del barri. Però l'edifici cada cop estava en més mal estat i, finalment, l'associació el va haver de cedir a l'Ajuntament per tal que aquest afrontés les obres de rehabilitació. I en aquestes obres, una de les joies de la corona, ha estat l'antiga sala que feia de teatre, que s'ha rehabilitat i dotat d'infraestructura perquè pugui acollir teatre, dansa, circ, música i cinema.

Amb aquest passat és lògic que Can Clariana Cultural hagi decidit centrar part important de la seva activitat en les arts escèniques. I, amb aquesta voluntat sobre la taula, també era de lògica que s'integrés al circuit del Barcelona Districte Cultural. Aquesta tardor programarà cinc espectacles: música amb Monique Makon; circ amb Indomador; dansa amb Limbo; teatre amb Mi madre i yo; a més d'un espectacle pensat per a públic familiar, Mobilus.

"Acabem d'obrir. Encara no sabem qui serà el nostre públic. Però la nostra voluntat és arribar a espectadors de totes les franges i d'interessos diversos", ens explica Mariona Zaragoza, directora del centre. "Som un centre amb una gestió cívica i el que volem és donar servei a la comunitat", afegeix la directora que també vol arribar a franges de població que tradicionalment no s'interessen per les arts escèniques i per això ha escollit alguns dels espectacles més agosarats dels que integren el circuit.

Una altra de les prioritats de Can Clariana és el teatre social, una de les apostes del centre segons la seva directora, que ja ha començat a treballar amb col·lectius del barri per engegar algun projecte. "El teatre és una eina de transformació", afegeix. Ells estan disposats s demostrar-ho.

Quan la 'Vida laboral' i la vida no són tan diferents

17/07/2018

'Vida laboral, l'espectacle comunitari que Claudia Faci i un grup de veïns i veïnes ha treballat durant dues setmanes, triomfa en la seva es

Art i part

Les 'Lluernes' van il·luminar la nit del Raval

14/07/2018

La creació comunitària del projecte ART i PART al Raval va omplir de llum els jardins Rubió i Lluch

Art i part