Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Uns 'Amors d'estiu' que comencen a l'hivern

12/12/2017
Música
Els lieder de Schubert es combinen amb música pop al concert de Judit Neddermann i el Quartet Brossa

Si l'hivern és el desencís i el desamor és perquè existeixen els Amors d'estiu. I els lieder del Viatge d'hivern de Schubert guanyen sentit al costat d'algunes peces del pop i el rock de les últimes dècades que canten a l'amor. Aquesta és la combinació que Judit Neddermann i el Quartet Brossa practiquen en el concert de dues parts que presentaran aquest divendres al centre cívic Matas i Ramis d'Horta.

Viatge d'hivern (Winterreise) és el conjunt de lieder (o cançons curtes) que Schubert va compondre l'últim any de la seva vida (entre 1827 i 1828) sobre poemes de l'alemany Wilhelm Müller. El cicle conté 24 cançons i en totes trobem el mateix ànim de tristor. Bona nit, Al riu, Somni de primavera, El correu, La gralla o Al poble són algunes de les peces que la cantant i el quartet de cordes oferiran en la primera part d'aquest recital, peces que habitualment interpreten barítons, tenors, mezzos o sopranos acompanyats sempre d'un piano."M'agradaria sentir veus modernes cantant-les. No he tingut referents a l'hora d'adaptar-les. Vaig escoltar a Fischer-Dieskau, però després em vaig adonar que no podia fer gaire cosa amb aquesta informació perquè en abordar-les amb el Quartet Brossa tot era molt diferent", va explicar Neddermann en una entrevista a El Periódico.

La segona part, en canvi, canvia totalment el to. Les composicions clàssiques deixen pas al pop i al rock i la tristor i el desamor es converteixen en felicitat i enamorament. Algunes de les cançons que han triat són Hold on, de Tom Waits; Halleluya, de Leonard Coen; Carinhoso, tradicional brasilera; Lucía, de Joan Manuel Serrat; The bed I made, de Allen Stone; Txoría txorí, de Mikel Laboa; o  Alfonsina y el mar, d'Ariel Ramírez

Compartir