Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Una rateta i un ós amb premi

09/11/2017
Audiovisual
El Petit CineClub estrena 'Ernest & Célestine', pel·lícula d'animació que va guanyar un César

El nostre Cineclub és Petit, perquè s'adreça a un públic menut. Però això no vol dir que no sigui gran en qualitat. En voleu proves? Teniu prou si us diem que una de les pel·lícules que ha programat va aspirar a conquerir un Òscar –sí, sí com Pedro Almodóvar o com La la land- i va guanyar un César, el màxim guardó cinematogràfic de França? Doncs aquest és el cas d'Ernest & Célestine, la pel·lícula que estrenem el pròxim divendres al centre cívic Zona Nord.
Ernest & Célestine és una cinta d'animació franco-belga que està inspirada en una sèrie de llibres infantils que signa la il·lustradora belga Gabrielle Vincent (estan publicats en català i castellà per l'editorial Kalandraka), qui va escollir a un ós i una rateta com a protagonistes de la seva història. Ho heu esbrinat: la rateta es diu Célestine i l'ós no és altre que l'Ernest. Ella és una òrfena a qui han dit que ha d'estudiar per convertir-se en dentista; i ell, un músic de carrer a qui la policia ha requisat els seus instruments. I, malgrat que al principi desconfien molt l'un de l'altre (cosa que no és d'estranyar perquè l'Ernest, mort de gana, intenta menjar-se a la Célestine) acaben fent-se amics inseparables i corrent junts un munt d'aventures. Així que podríem dir que la pel·lícula és un cant a aquelles amistats que semblen contra natura i a la lluita contra les normes de conducte establertes per la nostra societat.
Si l'argument i el missatge no us acaben de convèncer ho farà la tècnica que han utilitzat els seus directors -Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner- que s'allunya de les noves tecnologies per respectar la tradició i les il·lustracions originals, unes bellíssimes aquarel·les.

Compartir