Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

El joc del peix, el gat i els nens

02/12/2017
Èxit del taller de construcció de mòbils que imparteix Addaura Teatre Visual a l'Auditori de Sant Martí

Els nens corren i juguen sota el curiós crit de guerra de "sushi". Potser l'han triat perquè acaben de fer néixer un peix. Encara que hi ha nens que han preferit fer aparèixer un gat. Serà perquè volien que es mengés el peix?, encara que no fos sushi?
Els nens, els peixos i els gats (el sushi el deixarem per a un altre dia) han estat els protagonistes del taller de construcció de mòbils i de titelles de guant que ha impartit aquest dissabte al matí Teia Moner, la directora d'Addaura Teatre Visual, a l'Auditori de Sant Martí. El seu taller és la prèvia de la presentació del seu espectacle Mobilus, inspirat en l'art d'Alexander Calder, demà diumenge al migdia. Així que el primer que fa Teia Moner és exposar qui era Calder i explica als nens i a les seves famílies , un grup d'uns 40, que era amic de Miró. "Coneixeu a Miró?", els pregunta.

Després els indica que no faran un mòbil, que faran, si en volen, dos. I comença a repartir entre els nens un botí d'ulls, boques, bigotis, peixos i filferros platejats perquè puguin deixar anar la seva imaginació; també els hi dona un guant negre amb una bola blanca. I els deixa treballar. Cada un a una taula. Súper enfeinats. Súper distrets. Súper contents. I quan acaben, armats dels seus mòbils i dels seus titelles, comencen a saltar i a córrer, a jugar i a cridar "sushi" amb els seus peixos brillants com a trofeu penjats dels mòbils.

Compartir