Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

El Carnegie Hall obre sucursal a Hostafrancs

08/02/2018
Teatre
La copla de Wisconsin triomfen amb 'There was a fiesta!' en el seu debut al Casinet

I tant que la Patty Lemon i el Martin Bennet estaven predestinats a organitzar una de ben grossa al Carnegie Hall!!!
I què ens importa si Patty Lemon i Martin Bennet són -o no- els seus noms de veritat? I què més ens dona si havien estat batejats com Francisca Pichardo i Josep Maria Martí i Benet? Aquests dos tenien el ritme en el cos, el swing en la sang i el jazz en la veu!!! I ens ho van demostrar l'altra nit en el seu primer concert al Barcelona Districte Cultural.
Patty Lemon i Martin Bennet són els protagonistes del concert teatralitzat o el teatre convertit en concert de There was a fiesta! At Carnegie Hall, la fórmula que es van inventar els nois de La Copla de Wisconsin, que tan bé els va funcionar en la seva temporada al Teatre Tantarantana i que tant va agradar al públic que va assistir dijous 8 de febrer a la representació del Casinet d'Hostafrancs. Van picar de mans en moltes cançons, fins i tot més d'un les va taral·lejar; van riure totes i cada una de les bromes; i van acabar ovacionant als dos actors-cantants (Aitor Galisteo i Cinta Moreno) i als tres músics que els hi acompanyen. I és que s'ho van guanyar!!!
La història és molt senzilla: dos cantants (ell, català; ella, andalusa) arriben a Barcelona des de Tànger en aquells anys (just després de la Guerra Civil) en què la capital catalana ho era també del jazz interpretat en espanyol. Però la repressió franquista (no només contra el jazz, també contra les dones i els homosexuals) els obliga a marxar als EUA per buscar-se allà la vida. I la troben, amb l'ajut de Xavier Cugat, a escenaris tan gloriosos com el del Carnegie Hall. I les músiques que l'acompanyen són, en alguns casos molt conegudes (Granada, Manisero, Put the blame on mame, Bésame mucho) i en altres pràcticament desconegudes, encara que tant unes com unes altres acabin sonant a jazz. I sonant molt bé!!!
Ah i no és spoiler: ni Patty Lemon, ni Martin Bennett, ni Francisca Pichaedo, ni Josep Maria Benet i Miró van existir mai; però la seva vida és el resum de moltes gràcies a la feina d'investigació feta pels nois de La Copla de Wisconsin.

Compartir