Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

“L’ànima dels pallassos és inmmortal”

27/01/2019
Teatre
Teatre Mòbil, una veterana companyia amb un quart segle de vida, ens presenta el seu últim treball, ‘Cösmix’

Qui cregui que l’ànima dels pallassos morirà és que no sap riure. I qui no sap riure és que està mort. Teatre Mòbil són pallassos des de fa 25 anys i saben que el riure és la més preuada de les nostres possessions. En Cösmix, l’espectacle que ara ens presenten en els escenaris del Barcelona Districte Cultural, els han tornat a invocar. I les rialles mai els defrauden.

 

-Heu fet 17 espectacles i sempre fent de pallassos... Què us va enamorar dels pallassos?
- Interpel·len a una part molt íntima de nosaltres mateixos, ens tornen als temps de la simplicitat, de quan érem nens i el joc era una part fonamental de la nostra vida. Ens evoquen el riure, l'optimisme, el fet d'estar bé amb nosaltres i compartir-ho amb el públic.

 

-Com ha evolucionat el vostre llenguatge en aquests 25 anys de feina?

Bàsicament, l'essència dels nostres espectacles és la mateixa. Ens agrada crear un món sorprenent on el gag és protagonista, en què puguem gaudir de l'actuació i així transmetre-ho. Al llarg d'aquests anys hem fet espectacles amb una història i altres de números, espectacles amb dues persones o amb tres, amb escenografia més important o més simples... però al cap a la fi creiem que hem guanyat en ofici intentant no perdre l'espontaneïtat.

 

-I com ha canviat la manera de rebre-ho per part dels nens?
-Els nens continuen sent nens i si els pots seduir amb espectacles que els agradin, sempre responen generosament.

-Com és el món que us heu inventat?
-És un món amb diferents cares (cada sketch, cada espectacle és diferent) però unit per un mateix tronc, un món en què conviuen elements fantàstics i elements humorístics.

-I com són els vostres personatges?

-Els nostres personatges són innocents alhora que estrafets amb ganes de descobrir nous mons i de passar-s'ho bé. No tenim uns personatges fixos i, segons les necessitats de cada espectacle, ens transformem. La nostra inspiració és el món dels pallassos, però no ens quedem en el pallasso de circ, el pugem a l'escenari i hi afegim elements teatrals.

-Creieu que els pallassos són immortals?
-L'esperit del pallasso sí que és immortal i, segons les èpoques, s'ha manifestat de diverses maneres: està en constant evolució. Pallasso i riure són indestriables, i el dia que la humanitat perdi el riure, aleshores sí, que el pallasso morirà. Però és molt improbable, el riure és una necessitat humana que ens defineix com a éssers humans.

Compartir