Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

“El reggae interpel·la l’ànima”

07/02/2018
Música
The Penguins faran girar el dial de la seva Ràdio per Xics al Barcelona Districte Cultural

"Tot va començar quan ens van demanar actuar a una escola per Santa Cecília. Ara fa ja sis anys. En un principi havíem d'interpretar el nostre repertori habitual, però vam tenir la idea de donar la volta algunes cançons populars i interpretar-les a ritme de reggae. I així va començar tot". Qui ens ho explica és Eduard Polls, un dels 10 músics que integren The Penguins, el saxo concretament, qui a més és professor, com també ho són altres membres de la formació. Potser va ser això, el seu afany pedagògic, el que va ajudar The Penguins, una banda formada a Sant Feliu de Llobregat i dedicada al reggae, a triomfar en la seva proposta per a infants.
The Penguins, que actualment compatibilitzen les seves actuacions per a grans i per a petits, el que van fer és bussejar en els cançoners que s'utilitzen a les escoles, escollir-ne algunes cançons i versionar-les amb els ritmes d'alguna composició reggae ja existent. Fins ara ni componien lletres ni músiques, encara que d'aquí poc tenen pensat treure un disc al mercat en què es treuen aquesta espina. I temes coneguts per tots són els que integren aquesta 54-46 Reggae per Xics Ràdio, el dial que s'han inventat per poder viatjar a través d'unes quantes cançons.
"La nostra manera d'actuar per als nens és bastat sincera. És cert que ens disfressem però actuen dalt de l'escenari amb la mateixa actitud que quan ho fem per a públic adult: sortim a passar-nos-ho bé", apunta aquest saxofonista, que declara el seu amor incondicional pel reggae: "Aquesta música jamaicana interpel·la a l'ànima o a l'interior de les persones", apunta sobre aquesta música que combina les seves arrels africanes amb les sonoritats que es podien escoltar als EUA a la dècada dels anys 60. "Es tracta de melodies simples amb ritme molt ràpid", afegeix. "Els nens que són un públic molt sincer tenen reaccions molt diverses: alguns no paren de ballar mentre que altres es queden bocabadats i van repetint els moviments dels instruments", apunta el músic qui identifica que els nens que millor connecten amb la seva proposta són els que estan entre els 2 i els 7 anys. Encara que, als seus concerts, és molt fàcil trobar-se amb més d'una mare i d'un pare que també estan ballant.

Compartir