Barcelona Cultura

Barcelona Districte Cultural et convida a ser ARTiPART

08/10/2017
L’Ajuntament acompanya cinc creacions comunitàries a cinc barris de la ciutat

Vols ser ARTiPART?

Vols ser un dels artistes emergents d'una de les creacions comunitàries que l'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Districte Cultural, acompanya en diferents barris de Barcelona?

Si vols, és possible perquè tot ho és quan un artista i un grup de persones que tenen la necessitat d'explicar la seva identitat decideixen treballar plegats. I això és el que proposa ARTiPART que, en aquesta primera edició, neix amb la proposta de cinc creacions que tindran lloc a cinc barris de la ciutat: La Marina, Poblenou, Raval, Sant Andreu i Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera.

Tres d'aquestes creacions, la de Poblenou, la del Raval i la del barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera, comencen aquests dies a donar les seves primeres passes i et conviden a participar des dels seus inicis en un camí compartit que ha de finalitzar amb la presentació pública de la creació, ja sigui en un dels teatres de la ciutat, ja sigui en alguns dels seus carrers.

La creació de Poblenou, en la que treballen com a partenaires la Sala Beckett i la Fundació Joia i que comptarà com a artistes acompanyants amb Lali Álvarez i Iván Morales (dos talents de la nova escena barcelonesa), reuneix a entitats culturals i socials del barri que comparteixen un interès per la salut mental.

La creació de Sant Pere convida a participar totes les dones del barri, des dels 0 fins als 100 anys, en una recerca sobre les cures que vol tant cartografiar quina ha estat la seva relació amb el barri com reclamar per a elles un nou significat simbòlic, ja que històricament s'han considerat territori femení i no han estat comptabilitzades en termes socioeconòmics.

I, per últim, en el Raval ja estan preparant una cercavila i altres intervencions per acompanyar l'encesa de llums de Nadal, eix de la creació que preparen i que vol celebrar la diversitat d'expressions culturals que hi ha en el barri.

T'hi esperem!!! Volem que tu també siguis ARTiPART!!!

 

FOTO: Centre de Cultura de Dones La Bonne

Uns 'Amors d'estiu' que comencen a l'hivern

12/12/2017

Els lieder de Schubert es combinen amb música pop al concert de Judit Neddermann i el Quartet Brossa

Música

Voleu descobrir com són els nostres tallers?

03/12/2017

Us convidem a recordar el que va oferir el ballarí i coreògraf Toni Mira

Dansa