Barcelona Cultura

Aurora

Música

La de Pere Martínez és una veu jonda, arrelada a la tradició; però el seu flamenc amb el seu grup, Aurora, busca noves maneres de fer i noves sonoritats que el fan apropar-se al jazz. Aurora mira cap al passat, però per fer-lo avançar cap al futur.

La carrera d’aquest jove de Sant Cugat, que s’ha format al Taller de Músics, va començar no fa gaire, el 2013, durant l’Any Espriu, quan va presentar la seva versió flamenca de La pell de brau al concert de cloenda de les celebracions en homenatge al centenari del naixement de l’autor d’Arenys. Un any després, Pere Martínez també va participar a Les trinxeres de 1714, un concert que va formar part de les celebracions del Tricentenari, en el qual va posar veu a algunes composicions d’Enric Palomar que volien retre homenatge a les classes socials menys afavorides. No ha estat aquesta l’única col·laboració de Martínez amb Palomar: va ser una de les veus protagonistes de Bodas de sangre, la partitura que Palomar va escriure a partir de l’obra de Federico García Lorca i que es va poder veure al festival Ciutat Flamenco 2015.

Pere Martínez ja va treballar amb els músics d’Aurora (el piano de Max Vilavecchia, el baix de Javi Garrabella i la bateria de Joan Carles Marí) en un espectacle que es va presentar al festival Emergents de l’Auditori l’any 2016 i en el qual van interpretar composicions de Manuel de Falla. Ara a Aurora, les peces de Falla conviuen amb altres de Pedrell i de García Lorca.

Compartir

Aurora

dissabte 02 de desembre 2017 - 19:00

CC Zona Nord

Aurora

divendres 24 de novembre 2017 - 21:00

CC Besòs

El 'jaleo' d'Aurora encisa el Besòs

Notícies - 25/11/2017

La formació de Pere Martínez triomfa en la seva actuació a In(fusión) Flamenca