Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

A solas

Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach

Música

Només deu cançons, cada una d’un pare i una mare, però totes agermanades per la veu d’Isabel Vinardell  i la guitarra d’Isabelle Laudenbach. Deu cançons que conformen el diari de viatge del seu últim any, el temps que han trigat a enregistrar aquest disc, cada cançó en un lloc diferent i amb un estat d’ànim també diferent però, sempre, amb el mateix sentiment. I, sempre, A soles.

"Monotonia"- Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach

 

Pa llegar a tu lado. És una de les cançons més conegudes de Lhasa de Sela, una cantant a cavall de la tradició mexicana i el folk nord-americà.

De mis propios ojos. Una cançó d’amor amb música i lletra d’Isabel Laudenbach.

L’appuntamento. Ornela Varoni la va enregistrar el 1970 fent seva (i en italià) una cançó, Sentado à Beira do Caminho, que Roberto Carlos havia compost inspirant-se en una altra de Bobby Russell. Ara, la veu d’Isabel Vilardell i la guitarra d’Isabelle Laudenbach la tornen a versionar.

A solas. “Buscàvem l'expansió de les notes, les llargues cues. Buscàvem la naturalitat en allò que es pot trencar. Buscàvem una excusa per anar cap a dins, i cap avall”, expliquen aquest tema compost per Isabel Vinardell i que ha acabat donant nom a tot el disc.

Algo contigo. L’argentí Chico Novarro va ser un compositor molt prolífic: va compondre prop de 600 cançons. Però molta gent el només recorda per una, per un bolero: Algo contigo. Un tema que ara fan seu Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach igual que abans ho van fer Los Panchos, Andrés Calamaro o Rosario Flores.

Monotonía. Han robat les paraules de la poeta argentina Alfonsina Storni (1892-1938) i les ha musicades Isabelle Laudenbach.

Como un eco. Només cinc versos: “Esta es la hora del deseo ardiente./ De mi cerebro una centella/ cae en mi pecho/ y me abro al espacio/ como un eco”. Que es van repetint com un eco. Els va escriure la poeta Clara Janés (Barcelona, 1940) i la música ha sorgit del treball conjunt d’Isabel i Isabelle.

Nana del preso. Canción de cuna para dormir a un presó, del poeta José Hierro (1922-2002), és el punt de partida d’aquesta cançó a la qual ha posat música Isabelle Laudenbach.

Jo que tot ho perdo. Amb música d’Isabel Vinardell i lletra de Montse Fleck, aquest tema parla de com un jo i un tu acaben sent un nosaltres.

Cançons de bressol. A partir de les cançons de bressol que els han arribat a través de la tradició oral han compost aquest tema que qualsevol nen (o adult) voldria escoltar abans d’anar a dormir. El van enregistrar en una impremta, amb el so de la màquina com a acompanyament.

FITXA

Veu: Isabel Vinardell. Guitarra: Isabelle Laudenbach.

LA PREMSA HA ESCRIT:

“Vienen de formaciones con acento flamenco, pero prefieren no etiquetar su estilo, que explora diferentes influencias. Para ellas, lo que las define es la simplicidad de su formato: voz, guitarra y zapateo” (El Periódico, 25/11/2016)

“Después de foguearse en proyectos como Cheb Balowski y Las Migas, Isabel (voz) e Isabelle (guitarra) siguen indagando en la canción con aires flamencos y mediterráneos.” (Rockdelux)

“Juntes emprenen un nou camí que es mou entre el flamenc, la cobla i la cançó més melòdica; una delícia per als sentits.” (Enderrock)

 

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots