Parc del Centre del Poblenou

Tornar

  • Parc del Centre del Poblenou - Febrer 2015
  • Parc del Centre del Poblenou - Febrer 2015
  • Parc del Centre del Poblenou - Febrer 2015
  • Parc del Centre del Poblenou - Febrer 2015
  • Parc del Centre del Poblenou - Febrer 2015

Són més de cinc hectàrees de verd on predomina la vegetació autòctona mediterrània, que comparteix espai amb àrees temàtiques i amb l'avantguardisme del seu disseny, obra de l'arquitecte francès Jean Nouvel.

És un espai espectacular on cada element vegetal o del mobiliari urbà compleix una doble funció pràctica i decorativa. Un exemple són els punts de llum de diferent tipologia, que, sàviament integrats en els espais, no només realcen el disseny i la vegetació, sinó que són per si mateix motiu d’admiració, ja sigui en forma de peveters, perxes o boles metàl·liques deixades a terra. Peveters que acullen plantes i altres originals jardineres verticals contribueixen a donar caràcter al recinte.

Aquest esforç pel disseny no exclou que també hi hagi jocs infantils, pistes de petanca, pàrquing per a bicicletes, taules de ping-pong i àrees per a gossos.

Biodiversitat

La vegetació és la gran protagonista d'aquest parc. Només arribar-hi es pot veure que el seu perímetre està aïllat de l'exterior per una tanca de buguenvíl·lees. Predomina la vegetació autòctona mediterrània, que afavoreix la correcta aclimatació de les espècies. Hi ha uns 1.000 arbres, a més de 35 palmeres, més de 5.000 arbustos i una xifra similar de cactus i plantes suculentes i gairebé 11.000 plantes enfiladisses, sense oblidar les més de 1.400 plantes herbàcies i les 48 espècies diferents que es poden ensumar. La vegetació ha d'exercir de sostre natural del parc, que deixarà passar la llum.

Paisatgisme i disseny

Entre les zones més sorprenents hi ha el Cràter-pou del món, un camí en forma d'espiral envoltat de flors, majoritàriament buguenvíl·lees, que simula un cràter. O Nius i pous dels cels: els nius són espais que conviden al repòs amb enfiladisses que fan de tapís, i els pous del cel, unes estructures metàl·liques amb malla recobertes de flors i lianes. Cal esmentar també les Voltes i falgueres gegants, un espai format per una seqüència de quatre voltes vegetals que van perdent alçada a mesura que s'apropen al denominat paisatge lunar, una muntanya amb la qual es tanca la perspectiva del parc i que resulta ser la cobertura de la central de recollida pneumàtica de residus. Altres espais per veure són la Plaça de la sardana, els Rams de flors, les Cabanes sota la pluja, l'Illa sota la cúpula, els Espais i jardins aromàtics, el Túnel de flors o els Troncs pilones.

Art i arquitectura

Compta amb un dispositiu d'emmagatzematge i tractament d'aigües que garanteix el reg a tots els punts del parc a través d'un sistema de degoteig amb aigua freàtica. Mitjançant aquest sistema, cada planta rep la quantitat d'aigua que necessita per al seu desenvolupament.

Adreça:
Av Diagonal, 130
Districte:
Sant Martí
Barri:
Provençals del Poblenou
Codi postal:
08018
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris

Aparcaments

Aparcament Rambla Poblenou

Rbla Poblenou 130

934092021

Aparcament Hoker-Car

C Sant Joan de Malta 181

933071285

Restaurants

Cafeteria Valentina's

C Pere IV 264

933035298

Hotel Melia Barcelona Sky - HB-004358

C Pere IV 272

933672050

Restaurant La Tagliatella *Pere IV

C Pere IV 201

932663601

Restaurant Xinés Chang Feng

Av Diagonal 145

932664857

Bar Restaurant Crespo

C Cristóbal de Moura 23

933071037

Adreça
Av Diagonal, 130

Telèfon

Telèfon:
010

Comparteix aquest contingut