Tornar

Una imatge de l'exposició de Paco Chanivet que mostra tot de mans aixecades i subjectant telèfons mòbils

Vulnerabilitat i xarxes socials, a les noves exposicions de La Capella

La Capella segueix mostrant la vitalitat de l’escena barcelonina de l’art contemporani amb dues noves exposicions que, aquest cop, porten a la sala del carrer de l’Hospital una col·lectiva comissariada per Irina Mutt i una mostra de Paco Chanivet.

Totes dues mostres han estat triades en la convocatòria de BCN Producció, un programa que busca facilitar la creació i exhibició d’obres als artistes contemporanis que treballen a la nostra ciutat.
Una d’aquestes artistes és Irina Mutt, autora d’un projecte de comissariat que aplega obres d’artistes diversos que van de l’artista instal·lada a Berlín Susanne M. Winterling a la barcelonina Laia Estruch. Però, quina idea comuna lliga totes les obres? Parlem de vulnerabilitat i ruptures.
I és que, ha de ser necessàriament dolenta o contrària als nostres desitjos una ruptura en el sentit més extens del mot? Això és el que ens fa pensar el títol de la mostra, A break can be what we are aiming for, una cita de la pensadora feminista i postcolonialista Sara Ahmed, en la qual la paraula “break” es pot interpretar tant com una al·lusió a una ruptura o com una referència a la necessitat de prendre’s un descans.
I és que ens sentim vulnerables i volem viure en companyia, necessitem espais de descans on reposar sense perill… I tot i això, de vegades voldríem trencar-ho tot i començar de zero… Potser és que volem ser a la vegada esquerda i martell?
Si veniu a veure l’exposició col·lectiva, i us passegeu entre les obres d’Estruch, Winterling o la pintora Adriana Minoliti us trobareu també, a la sala petita de La Capella, una segona mostra, aquesta signada per l’artista Paco Chanivet.
Chanivet, que va néixer a Sevilla però fa temps que treballa a la ciutat, practica una mena de ciència ficció costumista que barreja realitat i ficció posant de manifest, en tots dos casos, els aspectes més estranys i ‘freaks’ del nostre món.
Amb l’actitud irònica que el caracteritza, Chanivet ha creat SSSSSSSilex (a la imatge), una proposta artística que pren com a punt de partida aquesta societat connectada a internet en la que vivim, un món electrònic i electrificat on el silici, base dels elements informàtics, és el rei…
Promocions massives, absència d’empatia, guerres per la possessió d’unes dades que revelen els secrets del món… Això i molt més ho trobareu en una mostra que ens parla del món d’avui amb el llenguatge de l’art.  
Si voleu saber més sobre les exposicions A break can be what we are aiming for i SSSSSSSilex, consulteu el web de La Capella.

 

Data de publicació: Dijous, 26 Abril 2018
  • Comparteix