Tornar

Imatge d'un salt d'aigua a Islàndia

Viatge a Islàndia, illa de foc i gel

Una xerrada per descobrir el valuós patrimoni geològic de l’illa nòrdica.

Volcans, glaceres, muntanyes, guèisers, rius, salts d’aigua i llacs dibuixen l’accidentat relleu d’Islàndia, l’illa volcànica del nord de l’Atlàntic. El paleontòleg i geòleg David Rabadà ens acosta a la seva meravellosa natura i, en particular, a la singular geologia de l’illa amb una conferència que pronunciarà el dimarts 13 de juny a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta.

Situada a l’extrem nord de la gran dorsal oceànica que vertebra el fons de l’Atlàntic, Islàndia té un origen relativament jove en l’escala geològica i és el resultat d’una intensa activitat volcànica que encara avui es manifesta. Junt amb aquesta activitat, el seu relleu és acabat d’esculpir pel gel de les glaceres que cobreixen una part considerable de la superfície insular, la força de l’aigua dels rius i de l’oceà, i la meteorologia. Tots aquests aspectes fan d’Islàndia un entorn fascinant des del punt de vista geològic.

David Rabadà és paleontòleg, professor de ciències geològiques des de 1992 i escriptor. És autor de diversos llibres de novel·la i d’assaig. Per la seva tasca, ha rebut diversos premis com el de la Fundació Eduard Fontserè, el Conxita Bretxa de Literatura o l’UPC de Ciència Ficció.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 09 Juny 2017
  • Comparteix