Tornar

Retrat del músic Ignacio Valbuena tapant-se la cara amb una mà

'Tupper4' omple Barcelona de música experimental

DIY 1990, Niño (a la foto), Annie Hall, Alicia Carrera, PLOM, Pola Tog... Són només alguns dels noms que aporten el seu talent electrònic a la quarta edició del Tupper, un festival especialment pensat per gaudir dels sons electrònics... i aprendre a produir-los.

I és que el Tupper és una trobada anual organitzada per DeDO, una associació cultural barcelonina dedicada a fomentar i divulgar la música electrònica i les arts digitals. Coorganitza la trobada un segon grup nascut de DeDO, l'Ableton Users Group de Barcelona, específicament dedicat a treure-li tot el suc a un dels softwares principals que es fan servir en la música electrònica.

Enguany, bona part de les activitats seran, com en d'altres edicions, al Centre Cívic Convent de Sant Agustí i a l'Hangar del Poblenou, tot i que també hi haurà concerts de dia al Casal de Joves de Can Ricart i una afterparty un cop s'acabi el festival a la sala Razzmatazz.

Pel que fa a la música, durant el Tupper4 podrem escoltar els sons lo-fi house de DIY 1990, un productor de Rubí instal·lat a Berlín; el techno d'estil Detroit de la dj i productora Annie Hall; els sons psicodèlics i experimentals de la gallega Alicia Carrera; el projecte de hip-hop i funk còsmic d'Ignacio Valbuena, és a dir, Niño, presentant el seu primer disc, El espantapájaros; o bé el parèntesi analògic de PLOM i del projecte conjunt de Lina Bautista i Diego Suárez, Linalab && !ME, que s'allunyen del món digital en els seus sons i projeccions.

El so retro-futurista, sintètic i hipnòtic de Pola Tog ens arribarà de la mà de les visuals de l'artista eslovena Ana Gale, mentre, entre moltes propostes sonores més, Espacio Profundo, nom de guerra de Trash Van Traxx, ens submergeix en els seus collages sonors.

Són algunes propostes repartides pels diversos espais del festival, que, musicalment, s'acabarà a Razzmatazz amb una Afterparty amb el directe de Señora i el seu so basat en samplers i enregistraments de procedències diverses.

Però al marge de la programació estrictament musical, els qui treballen amb la música electrònica o són aficionats disposats a descobrir tot els secrets d'aquesta escena, tindran presentacions, classes mestres i trobades interessantíssimes on igual podran aprendre trucs i tècniques de producció com fer tallers de producció musical immersiva o participar en una xerrada en la que es farà memòria. I és que, algú recorda com era el panorama sonor relacionat amb l'electrònica abans d'aquell llunyà 1992?

Veniu a fer un descobriment, o uns quants, escoltant els artistes convidats o bé participant en algun dels workshops o xerrades. Recordeu que aquestes activitats són gratuïtes però que es requereix inscripció prèvia que podeu formalitzar consultant el web. 

Si voleu saber més sobre els artistes que participen al Tupper4 o us voleu inscriure en algun dels tallers o xerrades que organitza, consulteu el web de la trobada.

Data de publicació: Dimecres, 03 Gener 2018
  • Comparteix