Tornar

Tecnologia al servei de la creativitat musical a l’stand de BCNLab al Sónar+D

Durant els tres dies del congrés es presenten diversos projectes i tallers.

Les empreses, universitats i plataformes com Barcelona Laboratori (BCNLab) que omplen el pavelló número 4 de la Fira de Barcelona, seu del Sónar+D, han vist un anar i venir de visitants que han passat de taula en taula per conèixer les novetats que la tecnologia i l’art estan aportant a la música i la creativitat. Sintetitzadors, amplificadors, sensors de moviment que es transformen en creacions audiovisuals, nous instruments electrònics, laboratoris domèstics de biologia, escàners 3D o experiències immersives gràcies a l’ús de les ulleres Oculus Rift són alguns dels projectes que més han captat l’atenció dels assistents al congrés de tecnologies creatives del Sónar.

Des de l’stand de BCNLab s’han donat a conèixer propostes de finançament europeu per al desenvolupament de la innovació i la creativitat com CreatiFI i la Creative Ring; les possibilitats de crear peces musicals a partir de sons ambientals mitjançant l’aplicació Hearhear.me; com fer que espectacles massius puguin interactuar en directe amb el públic amb l’aplicació Kallíopê; passejar per deu espais de Barcelona que incorporen una banda sonora per viure una experiència diferent de la ciutat amb City Soundtrack o com aconseguir editar un disc de vinil amb la plataforma de crowdfunding Pick your Twelve.

També s’ha acollit la presentació de Music.Xip, eina que facilita la distribució a discogràfiques i artistes, i s’ha fet una taula de treball sobre la plataforma de crowdsourcing Live Cities.

La Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona, amb Inés Garriga al capdavant, també ha participat al Sónar+D. Divendres 18 al migdia, en una de les rondes de contactes entre inversors i creatius del Meet the investor, Garriga ha actuat com a representant de CreatiFI, programa europeu que promou la innovació en continguts fent ús de la tecnologia de l’Internet del futur (FIWARE). Precisament el pròxim mes d’agost s’obre la segona convocatòria del programa, destinada al desenvolupament comercial i a l’acceleració de productes i serveis que utilitzen les tecnologies FIWARE.

Dissabte, darrer dia del festival i del congrés Sónar+D, la ciència ciutadana ocuparà l’stand de BCNLab. Serà amb l’experiment col·lectiu Mr. Banks, una iniciativa que repta els participants a endevinar els moviments de la borsa.

Data de publicació: Divendres, 19 Juny 2015
  • Comparteix