Tornar

Capella de Sant Miquel

Els secrets de la pintura al fresc, a Pedralbes

Un taller al monestir ens explicarà com treballaven els mestres pintors del segle XIV i ens ensenyarà les tècniques innovadores de l’art del Trecento

El monestir de Pedralbes conserva una joia important de la pintura catalana del segle XIV, una peça innovadora en la seva època que, en els últims anys, després de molt d’estudi, s’ha considerat finalment com un prodigi tècnic de la seva època. Es tracta del conjunt pictòric de la capella de Sant Miquel, que l’abadessa Francesca ça Portella va encarregar al mestre pintor Ferrer Bassa l’any 1346, i que resulta completament singular per la seva època, ja que Bassa va importar a Barcelona una tècnica que, fins aquell moment, només es coneixia a Itàlia –i que està en la base del sorgiment, unes quantes dècades després, del Quattrocento i el Renaixement–. El que va fer Bassa va ser mesclar les tècniques de la pintura al fresc amb la de la pintura al sec. Són dues maneres de pintar sobre superfícies de pedra, ja que al sec implica més temps, més paciència, i al fresc molta més velocitat.

Ara, una activitat al monestir de Pedralbes ens permetrà veure amb uns altres ulls aquest conjunt pictòric religiós, i també saber com es va pintar, amb els comentaris d’un conservador i restaurador del monestir, que ens impartirà un taller de pintura al fresc, tal com es feia al Trecento (segle XIV). Per participar en aquesta activitat cal inscriure-s’hi prèviament, perquè hi ha places limitades.

Trobaràs més informació al web del monestir de Pedralbes.

Data de publicació: Dilluns, 14 Agost 2017
  • Comparteix