Tornar

Taller-demostració de cuina medieval al Monestir de Pedralbes

El proper 28 d'agost, el taller "‘Regimen Sanitatis’. Salut i alimentació a l’Edat Mitjana" acosta la gastronomia de l’època medieval al gran públic

Emmarcat en el cicle L’hora daurada, que convida a gaudir de la llum màgica de l’ocàs, el taller-demostració gastronòmica ‘Regimen Sanitatis’. Salut i alimentació a l’Edat Mitjana fa una aproximació als aspectes fonamentals de la dietètica medieval. Es tractaran qüestions com l’harmonia entre gustos diversos, els dolços o les espècies. De fet, l’equilibri és una qüestió bàsica, ja que els metges de l’Edat Mitjana consideraven que la clau per mantenir la salut era seguir una bona dieta, entesa en el sentit més ampli del terme. 

L’escola de Salerm, creada pels monjos del convent de Montecatini, va tenir una gran importància en el desenvolupament de la cuina medieval. D’aquesta escola prové el tractat Regimen Sanitatis, que exposava diversos consells en matèria d’higiene, plantes medicinals o alimentació. També anomenat Flos medicinae, l’obra recull un aforisme que afirma que els millors metges són un ànim alegre, un descans moderat i una bona dieta. 

El taller també es basarà en els consells que es desprenen del Regimen Sanitatis ad regum Aragonum, l'obra que Arnau de Vilanova va escriure per a Jaume II d'Aragó, espòs de la fundadora del Monestir de Pedralbes, Elisenda de Montcada. Aquesta obra mèdica d'Arnau de Vilanova, amb consells alimentaris i higiènics de tota mena, es va convertir en un dels textos més importants de la medicina europea medieval. 

Emmarcat dins el conjunt d'activitats d'Estiu als museus, el taller ‘Regimen Sanitatis’. Salut i alimentació a l’Edat Mitjana tindrà lloc el 28 d’agost de 19 a 21 h al Monestir de Pedralbes. El preu de l’entrada general és d’11,30 euros. Per a més informació, consulteu el següent enllaç.

D'altra banda, el carnet BCNcultural ofereix una oferta especial per aquest taller. La informació es pot trobar al següent enllaç.

Data de publicació: Dijous, 14 Agost 2014
  • Comparteix