Tornar

Taller de cuina

Als fogons, els petits cuiners de casa

Segur que us agradaria sorprendre a la família cuinant un àpat com els banquets de l'Obèlix i l'Astèrix. I no un simple plat d'espaguetis, sinó un menú digne dels més grans cuiners.

Això és el que podeu fer els petits de la casa als Tallers de cuina dirigits per l’Eulàlia Fargas que programa l’Aula de Cuina del Mercat de la Boqueria. Allà els participants s'inicien en l’art culinari i aprenen a ser més independents, seguint tot el procés d’elaboració del plat: la manipulació de l’aliment, la preparació, la presentació i, finalment, el tast.

Els tallers s’organitzen en dues franges d’edat. El dirigit a nens de 5 a 12 anys es fa els dissabtes a les 11h, i és una primera aproximació a la cuina: per descobrir el que es mengen i com es prepara, al mateix temps que es tasten productes de temporada o s’estudia l’anatomia d’un animal. S'experimenten receptes com una estupenda mona de Pasqua, unes acolorides magdalenes, unes broquetes de carn ben suculentes o uns estiuencs batuts de fruites.

Per als més grandets, el taller per a adolescents de 13 a 17 anys és un cop al mes a les 18h. Allà ja s'afronten menús més complets i elaborats per tal de ser més autònoms en la cuina i aprendre el plaer de cuinar per als altres. Pas a pas es fan plats com ara uns calamars amb ceba i pastissets de mató, o una sopa de tomàquet i bunyols de bacallà. I en acabar, com a bons cuiners, cal rentar els estris.

Una vegada elaborada la recepta del dia cadascú s’endú el plat cuinat a casa. Allà només caldrà que pareu la taula amb les estovalles de festa i deixeu els comensals amb la boca badada (o més ben dit, plena) de les delícies que tastaran!

 

Data de publicació: Dimecres, 13 març 2013
  • Comparteix