Tornar

Imatge de visitants en un dels mòduls de Talking Brains

Talking Brains, programats per parlar

Un viatge a l’interior del cervell per descobrir les bases biològiques que regeixen el llenguatge humà i la seva funció.

Fins el gener del 2018, es pot visitar al CosmoCaixa aquesta exposició que mostra la faceta lingüística i comunicativa del cervell humà. A Talking Brains, el llenguatge, la parla, l’escriptura, les llengües de signes, i les funcions i implicacions de tot plegat es mostren com una part natural de l'ésser humà, un tret de la nostra espècie que en la seva llarga trajectòria evolutiva ha anat superant el filtre de la selecció natural.

Es tracta d’una exposició interactiva que posa de relleu el coneixement que avui tenim del llenguatge des d’una perspectiva científica i que han desvetllat investigadors de disciplines tant diverses com la paleoantropologia, la psicologia, la neurologia o la computació.

Els visitants de Talking Brains podran aprofundir en les cinc idees principals que pretén transmetre la mostra: (1) al món, els humans parlem uns 7000 llengües però compartim un únic llenguatge; (2) no és el mateix llenguatge que comunicació; (3) les relacions socials i el llenguatge van de la mà; (4) les de signes també són llengües pròpies del llenguatge humà; (5) el connectoma lingüístic és la xarxa de circuits i connexions neuronals del nostre cervell implicats en el llenguatge.

L’exposició posa de relleu molts altres aspectes que relacionen ciència i llenguatge. Per exemple, el gran repte que representa estudiar la seva adquisició en infants, la qual, mostra patrons comuns a totes les llengües incloses les de signes. També dóna a conèixer les malalties que afecten les facultats lingüístiques o l’avenç de les tècniques d’estudi del cervell i el seu impacte en la neurolingüística i, en general, en el coneixement del cos humà i de la nostra espècie.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 20 Juny 2017
  • Comparteix