Tornar

Rutes i tallers al voltant de la vinya a la Serra de Collserola

Aquestes seran algunes de les propostes de la cinquena edició La vinya i el vi a Collserola en les que es coneixeran masos i masies de Collserola avui desapareguts que ens ofereixen una memòria d’usos i costums que encara es poden preservar

Durant tota la primavera el Parc de Collserola ofereix la cinquena edició de les jornades intermunicipals La vinya i el vi a Collserola, en què els nou ajuntaments del parc col·laboren amb rutes, tallers i exposicions.

Collserola ha estat durant segles un espai agrícola aprofitat intensament. Als nostres dies, els usos més comuns han estat els industrials i urbanístics. Però no hem d’oblidar que el conreu i la vinya s’estenia per la serra en un passat recent i ens ha deixat un testimoni de luxe d’aquesta tradició agrícola.

Amb aquestes Jornades tenim l’oportunitat d’aprendre del passat, de reviure activitats d’infantesa, de recordar olors i sabors i de comprometre’ns col·lectivament en la preservació dels valors naturals, patrimonials i socials del Parc Natural de la Serra de Collserola.

La Masia de Can Calopa de Dalt obrirà les portes el 25 de maig a la producció social que du a terme el col·lectiu productor l’Olivera.  A l'Olivera cultiven vinyes i oliveres i elaboren vins i olis  des de l’any 1974 a la Catalunya d’interior. Es una cooperativa d'integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés d’elaboració dels vins i olis. 

L’ activitat serà el 25 de maig a la Masia de Can Calopa de Dalt i ens explicaran el projecte, ens oferiran visites guiades a la vinya i al celler i un tast del vi «Vinyes de Collserola 2011». Activitat gratuïta.

Data de publicació: Dimecres, 21 maig 2014
  • Comparteix