Tornar

L'equip organitzador i els artistes del festival en una foto de grup

'RBLS': el teatre rejoveneix a la Sala Beckett i Can Felipa

Fets per joves i adreçats, especialment però no exclusivament, als joves. Així són els muntatges teatrals que veureu al festival RBLS, una nova convocatòria escènica que s'instal·la del 16 al 19 de novembre a la Sala Beckett i Can Felipa.

És la primera edició, i segur que no serà la darrera, de RBLS (llegiu "Rebels") un festival que ha promogut la periodista teatral Carme Tierz amb el suport de la Sala Beckett, el Centre Cívic Can Felipa, la Generalitat i l'Ajuntament. Aquestes i d'altres institucions i empreses recolzen una cita que s'adreça especialment als joves d'entre 13 i 20 anys, als qui mira d'encomanar l'amor a l'escena. A la imatge podeu veure una foto de grup dels organitzadors i artistes implicats en l'experiència.

La cita arrenca a la Sala Beckett, on tots els dies del festival (des del 16 al 19 de novembre) es podrà veure el muntatge Like si lloras, de Xavi Gamito, Elena Martín i Anna Serrano, que parla de desitjos i pors contemporanis i que, ja d'entrada, mostra als joves que hi ha moltes més maneres de fer teatre que les propostes escèniques més convencionals.

I és que les formes menys conformistes de la creació tenen una bona acollida en aquest festival, on divendres, 17 (Can Felipa) podrem veure des del microteatre que aporta el festival de teatre breu Píndoles, còmplice del RBLS, a instal·lacions escèniques que arrenquen en una cèl·lula i acaben mostrant-nos l'estructura social com és el cas de Membrana màgica, de l'artista Sachiko Fullita, resident al Centre Cívic Can Felipa.

També a Can Felipa, dissabte, 18 de novembre, podrem reflexionar sobre el pes dels mòbils i les pantalles en la nostra existència veient la peça de Roc Esquius i la Companyia Dara iMe o assistir a una de les jam sessions teatrals més gamberres i més conegudes de la ciutat: l'Assajar és de covards de la companyia Casa Real.

El mateix centre cívic acollirà també la darrera sessió del festival, el diumenge, 19, amb propostes com la creació comunitària En resistència, que Marta Galán ha creat amb un grup de nois i noies d'entre 14 i 20 anys i, especialment, la Tragicomedia de Don Cristóbal i la Señá Rosita, una peça per a titelles de Federico García Lorca amb actors reals (i un piano molt especial) que interpreta la companyia L'Excèntrica.

Completen la proposta tot un seguit de tallers que permetran els espectadors i espectadores més joves endinsar-se en el teatre musical, el teatre físic o la improvisació, entre d'altres disciplines teatrals. A més, el dia 15 de novembre durant tot el dia, la Fundació SGAE acollirà la Trobada Joves i Teatre, on professionals de l'escena parlaran sobre la seva experiència treballant amb els més joves,

Si voleu saber més sobre el nou festival RBLS, consulteu el seu web.

Data de publicació: Dilluns, 13 novembre 2017
  • Comparteix