Tornar

Programació especial d'estiu a Cosmocaixa

Materials sorprenents, papiroflèxia, dinosaures i històries extraordinàries sobre l'exploració de l'espai són algunes de les novetats que ens proposa Cosmocaixa per aquest estiu

La tecnologia que ens ha permès viatjar per l’espai ha encetat el camí per crear estris i aplicacions que fem servir en el nostre dia a dia. Satèl·lits que monitoritzen contínuament l’estat de l’atmosfera, GPS, prototips mèdics ideats originàriament per a l’exploració robòtica d’altres planetes... Aquest és el punt de partida de "To Space and back". Un programa que ens mostra que el nostre món no seria el mateix sense els avenços científics i tecnològics que l’exploració espacial ens ha retornat. I ens ajuda a descobrir els beneficis que reporta l’exploració de l’espai, més enllà del coneixement bàsic que adquirim sobre l’Univers. Invertir en ciència, i particularment en l’exploració espacial, és una manera d’invertir en el nostre propi futur.   

Per a viatjar al passat, podrem "Seguir les passes del triceratops". Aquests “rostres de tres banyes” podien arribar a fer fins a nou metres de llargada (gairebé un terç dels quals corresponia al crani), uns tres metres d’alçada i unes deu tones de pes... Per celebrar la tornada del Triceratops, ens conviden també a rastrejar la pista dels dinosaures que hi ha a CosmoCaixa i descobrir un munt d'històries que s'amaguen darrere d' un fèmur de l’Apatosauro, ous de dinosaures o un Protoceratops.

Si el que us agrada és la papiroflèxia, podreu conèixer les tècniques bàsiques  per a realitzar figures i crear els teus propis dissenys amb el programa "Papirociència". Sabies que la papiroflèxia té una vessant matemàtica? Els plecs que es fan en el paper no deixen de ser operacions de simetria, tot plegant paper es poden demostrar teoremes geomètrics.

I ja per acabar, el programa "Materials sorprenents" ens permetrà descobrir materials completament nous, inexistents a la natura. Podreu descobrir, per exemple, què és el gel sec, què són els materials amb memòria, o per què hi ha trens que leviten.

Més informació: Cosmocaixa

 

Data de publicació: Dijous, 10 juliol 2014
  • Comparteix