Tornar

Premis Ciutat de Barcelona 2015

Avui s’han donat a conèixer els noms dels 20 guardonats, que rebran el premi el proper 15 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Avui s’han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Ciutat de Barcelona. Aquests premis, convocats anualment per l’Ajuntament de Barcelona, reconeixen la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzades a la ciutat per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

Els premis atorguen distincions en 20 categories que inclouen camps com l’arquitectura i l’urbanisme, la dansa, la literatura en llengua catalana i castellana, el teatre o els audiovisuals. En cadascuna de les categories, un jurat és l’encarregat d’escollir els guanyadors. Aquest any, a més, hi ha 5 mencions especials.

La cerimònia de lliurament dels guardons tindrà lloc el 15 de febrer a les 19.00h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i serà presentada per Txe Arana i Bruno Sokolowicz. A l’acte hi actuaran la cantant “Dolo” Beltrán, la companyia de dansa Brodas Bros i la poetessa Dolors Miquel.

Llista dels guanyadors dels Premis Ciutat de Barcelona 2015:

-Premi Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona al llibre Barris, veïns i democràcia. El moviment ciutadà i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986) de l’autor Marc Andreu Acebal.

-Arquitectura i urbanisme: la iniciativa Arquitectes de capçalera, impulsada al barri del Raval per l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC).

-Arts visuals: associació A Bao A Qu.

El jurat considera adient fer una menció especial als espais independents autogestionats Espai Colona, Fireplace, The Green Parrot, Halfhouse, Homesession, El Palomar i Passatge Studio.

-Assaig, ciències socials i humanitats: l'obra La resistència íntima: assaig d’una filosofia de la proximitat, de Josep Maria Esquirol.

-Audiovisuals: Edmond Roch, productor d’Ikiru Films, per Atrapa la bandera.

El Jurat també acorda fer una menció especial a la pel·lícula Game Over, d’Alba Sotorra.

-Ciències de la vida: Maria Pia Cosma, investigadora de l'ICREA a la Universitat Pompeu Fabra. Menció especial a Paloma Mas, pel seu treball a la revista Cell.

-Ciències experimentals i tecnologia: Teresa Puig i Xavier Obradors.

-Circ: la companyia Animal Religion per l’espectacle Sifonòfor.

-Cultura popular i tradicional: l’entitat Castellers del Poble Sec pel projecte Castelloscopi.

El jurat considera pertinent fer una menció especial a l’entitat Associació de Festes de la Plaça Nova i el seu projecte 425 anys de les Festes de Sant Roc a Barcelona.

-Dansa: Bea Fernández i Mònica Muntaner, al capdavant de La Poderosa.

-Disseny: l’exposició Disseny per a viure. 99 projectes per al món real comissariada per Òscar Guayabero i presentada en el Museu del Disseny de Barcelona.

-Educació: escola Miquel Bleach del barri d’Hostafrancs.

-Gastronomia: Joan Bayen, Juanito del Pinotxo.

-Literatura en llengua catalana: l’obra La filla estrangera, de Najat El Hachmi.

-Literatura en llengua castellana: l’obra Los diarios de Emilio Renzi. Años de formación, de Ricardo Piglia.

-Mitjans de comunicació: Carles Capdevila.

-Música: Za!, pel treball Loloísmo.

-Projecció internacional de la ciutat de Barcelona: Paul Preston.

-Teatre: Pol López.

-Traducció en llengua catalana: Ramon Monton i Lara, per la traducció de  l’obra Els quaranta dies del Musa Dagh, de Franz Werfel.

El jurat vol fer menció especial a Josep Maria Jaumà, per la traducció al català de l’antologia Irlanda indòmita 150 poemes, de William Butler Yeats.

En el següent enllaç trobareu més informació dels Premis Ciutat de Barcelona

Data de publicació: Dimecres, 03 Febrer 2016
  • Comparteix