Tornar

Performance gastronòmica per a tots els públics dins el Festival Ciència, Tecnologia i Innovació

El Center for Genomic Gastronomy condueix l’activitat que completa el taller  Laboratori Forense de la mel

El cap de setmana del 7 i 8 de juny al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) tindran lloc diverses activitats que se centren en aspectes relacionats amb com adaptar-se a la desaparició de colònies d’abelles de la mel.

Dissabte es portarà a terme un taller creatiu de tast de mel, Laboratori forense de la mel, amb la col·laboració de Pere Castells del  Campus d’Alimentació Torribera de la Universitat de Barcelona, i Bee-Honey, una empresa social que té com a missió millorar les condicions de vida de comunitats en situació de pobresa mitjançant el comerç just de la mel. Per participar en aquest taller és necessari inscriure’s. En el taller Laboratori forense de la mel es faran tasts de mels i es descriuran els seus atributs, i es compararan les etiquetes de l’envàs on es descriu la procedència de la mel amb les descripcions més subjectives i la informació sobre pol·len que s’hagi descobert al taller.

Diumenge es podrà participar a “Cuina del col·lapse de la colònia”, una performance gastronòmica en la què també col·labora Pere Castells i diversos xefs, que es portarà a terme davant del Museu, a la Plaça del Rei, i es tractarà de crear un menú composat per ingredients que no són dependents de població d’abelles mel·líferes.

Totes aquestes activitats que es realitzaran aquest cap de setmana són conduïdes pel Center for Genomic Gastronomy, el think-tank liderat pels artistes Cat Kramer i Zach Denfeld. Es tracta d’un projecte que examina la biotecnologia i la biodiversitat associades als productes que ingerim i al sistema alimentari. Així mateix, podríem entendre la gastronomia genòmica com l’estudi dels organismes i entorns que manipulen les cultures gastronòmiques.

Més informació: http://festivalcti.bcn.cat/art_post/laboratori-forense-de-la-mel/

Data de publicació: Dimarts, 03 Juny 2014
  • Comparteix