Tornar

Un moment de la representació amb els actors dins d'un cotxe i un càmera filmant-los

Mites del teatre, crítiques a la globalització i òperes participatives al ‘Grec’

Teatre, música… i fins i tot teatre hibridat amb el cinema. Tot ho teniu en una setmana del festival Grec plena de petites joies, algunes de tan interessants com la presència a la ciutat d’una de les millors directores del moment, Katie Mitchell.

Ombra (parla Eurídice), Shenzhen significa infern i El monstre al laberint. Preneu bona nota d’aquests tres muntatges del Grec Festival de Barcelona, perquè són tres de les perles que us reserva la programació d’aquesta setmana. El festival, ja ho sabeu, és tota una festa del teatre, la dansa, la música i el circ que, de vegades, fins i tot ens parla en clau cinematogràfica.

Ho fa Katie Mitchell, una directora teatral que, diuen, està entre les millors de l’Europa actual. De fet, al seu país la coneixen com “la Reina d’Anglaterra”. Serà per alguna cosa… Sa majestat dirigeix ni més ni menys que la Schaubühne, possiblement la companyia teatral europea amb millor reputació ara mateix.

Tots dos, Mitchell i la Schaubühne, treballen plegats a Ombra (parla Eurídice), una revisió del mite d’Orfeu en clau de dona (a la foto) on es fa un ús ampli del vídeo, de manera que el muntatge acaba per afegir a les bondats del teatre les del cinema, creant així una mena de tercer gènere tant potent o més que els originals. El veureu el 12 i el 13 de juliol al Teatre Lliure Montjuïc.

Ja fa uns dies (i encara teniu temps fins al 29 de juliol) que podeu veure al Teatre Tantarantana una peça dirigida per Roberto Romei i signada per Stefano Massini. Segur que us sona el nom si el 2016 vau veure el muntatge del Grec de l'obra Lehman Trilogy, del mateix autor, tota una crítica a la globalització… que continua en aquest muntatge.

I és que Shenzhen significa infern s’ambienta en una factoria xinesa. I les condicions laborals terrorífiques que retrata són, de fet, les que ja fa anys que s’han anat imposant arreu del món… 

Teniu pla per al 15 d’abril? Doncs si us agrada la música (i el circ) no us perdeu El monstre al laberint. L'espectacle que es veurà al Teatre Grec va néixer a de la mà de la London Symphony Orchestra (LSO), la Berliner Philharmoniker i el Festival d’Ais de Provença i s’ha posat en escena en diverses ocasions de la mateixa manera que es farà a Barcelona: amb la participació conjunta de músics i cantants professionals i amateurs.

El muntatge explica la història del Minotaure i el laberint. Pareu atenció que el Minotaure és un artista de circ contemporani força conegut: Quim Giron que potser heu vist treballant amb la seva companyia, Animal Religion.

Si voleu saber més sobre aquests tres espectacles, consulteu el web del Grec Festival de Barcelona.

 

Data de publicació: Dilluns, 09 juliol 2018
  • Comparteix