Tornar

La ciutat que ens passa desapercebuda

Aquesta tardor els Cafès Científics de la Casa Orlandai analitzaran importants facetes de la ciutat que sovint ens passen desapercebudes.

La Fundació Ciència en Societat organitza a l'Associació Cultural Casa Orlandai un programa de xerrades en què, el tercer dimecres de cada mes, podreu assistir a un dels seus cafès científics, dissenyats per a què una persona experta en algun dels àmbits de la ciència condueixi una tertúlia d’una manera propera als assistents. Totes les tertúlies comencen a les 19 hores a la Sala Carme Karr de la Casa Orlandai (C/Jaume Piquet, 23 Barcelona).

Dimecres 18 de setembre

Mapa ecològic de Barcelona

José Ángel Burriel, CREAF

Barcelona, com a gran ciutat, presenta una important dinàmica ecològica amb repercussions en el medi ambient i en la seva estructura urbana. És de gran vàlua per a la qualitat de vida dels veïns conèixer com s’estructura Barcelona i com ha canviat en el temps. Per aquesta raó s’ha elaborat un mapa ecològic de Barcelona, del qual ens fixarem en Sarrià.

Dimecres 16 d’octubre

La pacificació de la ciutat

Cynthia Echave, Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona

La mobilitat urbana és un aspecte bàsic en les nostres activitats diàries. No obstant, el trànsit vehicular predomina en l’ocupació dels carrers de la ciutat, fent més complicada la vida a les persones. Com es pot dissenyar una ciutat més habitable per als veïns? Com es fa que els veïns en participin? Quines relacions es poden tornar a establir amb el verd urbà?

Dimecres 20 de novembre

L’arribada de l’aigua a la ciutat de Barcelona

Ramon Arandes, Cedipsa

No volem deixar passar que enguany es parla d’aigua. Per aquesta raó ens volem fixar en diversos aspectes que ens la fan assequible. Com arriba l'aigua a la ciutat? Com arribava en el passat? Com s'aprofita? Sarrià es caracteritza per les mines, avui gairebé oblidades. També al barri s’iniciaven els torrents que baixen a la ciutat. Com és l’escorrentia?

Dimecres 11 de desembre

Les abelles a les ciutats?

Jaume Cambra, Apicultors Ecològics Associats i UB

Tradicionalment, a les ciutats sempre hi ha hagut abelles, animals que han acompanyat als humans arreu, atès que són les responsables de la pol·linització dels fruiterars i ens regalen un producte excel•lent: la mel. Un animal tan petit, com pot produir tanta quantitat de mel? Per què és tan sorprenent la vida de les abelles i els seus efectes en els humans? I, a les ciutats, què hi fan? Si hi ha mel del Louvre, ¿per què no n'hi ha de Pedralbes?

Més informació: Fundació Ciència en Societat

 

 

Data de publicació: Dissabte, 02 novembre 2013
  • Comparteix